Nieuws Antwerpen Doorstart voor failliete E10 Hoeve in Brecht

Doorstart voor failliete E10 Hoeve in Brecht

Doorstart voor failliete E10 Hoeve in Brecht

BRECHT – De ondernemingsrechtbank in Turnhout verklaarde dinsdag de E10 Hoeve (Groep Van Eyck) failliet, maar nog dezelfde avond werd een akkoord bereikt met curator Noël Devos over een doorstart. Daarvoor wordt de nieuwe vennootschap Resto E10 bvba opgericht, waarin Jan Van Eyck (Groep Van Eyck) de krachten bundelt met Joris Goossens. Deze laatste is al actief binnen de groep als verantwoordelijke voor Feestzalen Den Eyck in Kasterlee.

De E10 Hoeve in Brecht bestaat uit een restaurant en een feestzalencomplex. “Met deze doorstart kunnen we nu flink investeren in de renovatie van de infrastructuur en het aanbod”, zeggen de twee. “Door de complexe situatie hebben we die een hele tijd voor ons moeten uitschuiven.”

Aan de basis van de moeilijkheden binnen Groep Van Eyck lagen de problemen bij de eventcateraar Dinner Events. Daarop volgde een WCO-procedure voor de cateringafdeling en werden de boeken neergelegd van een aantal bedrijven binnen de groep, gekoppeld aan een reorganisatie van de activiteiten.

Renovatie en innovatieproject

Door de onzekerheid verlieten enkele medewerkers de E10 Hoeve. “Toch blijft de meerderheid van onze mensen trouw aan boord”, zegt Jan Van Eyck. “Dat willen we nu honoreren met een nieuwe aanpak en de bevestiging dat de eerder geplande renovatie snel wordt afgerond.”

Joris Goossens wordt de man die het innovatieproject voor de E10 Hoeve mee vorm zal geven. “Joris bewees met een succesvolle innoverende passage van 7 jaar in Den Eyck dat hij de geknipte man is voor dit ambitieuze project.”

“Mijn inzet voor de E10 Hoeve zal in eerste instantie commercieel zijn”, zegt Goossens. “De zaak heeft unieke troeven door de ligging tussen Breda en Antwerpen, weg van de drukte en toch vlakbij. Met gratis parking als extra troefkaart. Daarmee kunnen we snel een nieuw publiek aantrekken. Daarmee halen we nog betere cijfers, waarmee we nog meer kunnen investeren in een vernieuwing van het aanbod en de infrastructuur. Op beide vlakken gaan we meteen aan de slag. We verfraaien ook de buitenkant van het gebouw.”

De zaak bestaat dit jaar 45 jaar en dat wordt gevierd met maandelijkse activiteiten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.