Nieuws Antwerpen Douane blijft langer aan de slag in haven

Douane blijft langer aan de slag in haven

Douane blijft langer aan de slag in haven

douaneDe douane zal vanaf 1 januari e.k. werken van 6 uur tot 22 uur. Ook tijdens de weekeinds en de feestdagen is een permanentiedienst voorzien. De verificatiediensten en de controleregie maritiem werden gereorganiseerd. Een en ander is vooral van groot belang voor een efficiëntere werking van de scansites in de haven.

De beperkte dienstverlening van de douane was al lang een vorm van permanente ergernis voor de maritieme ondernemingen. De douane was immers maar in heel beperkte mate bereikbaar. Daardoor werd de scheepstrafiek en het verkeer in de haven aanzienlijk belemmerd.

In de loop van de afgelopen maanden is intensief overleg gepleegd om de douanediensten te reorganseeren. De eigenlijke beslissingen om de diensten te reorganiseren werden overigens reeds genomen in 2012. In dit opzicht werden liefst 270 extra mensen in dienst genomen waardoor een shiftregeling kon opgezet worden. 84 van de nieuw aangeworven personeelsleden worden gestationeerd in de haven van Antwerpen.

Uiteraard is de tevredenheid over de reorganisatie van de douanediensten in maritieme kringen groot. “De beperkte bedieningstijden, voornamelijk op de scansites in de haven, waren in tegenstrijd met de behoeften van een moderne wereldhaven,” zegt Eddy Bruyninckx van het Havenbedrijf Antwerpen. “Wij willen als haven een efficiënte schakel vormen in de supply chain. Een performante douane is een van de randvoorwaarden om die efficëncy te waarborgen. De uitbreiding van de bedieningstijden is in dit opzicht een belangrijke stap maar zeker ook nog niet het einde van de rit. Wij kijken ook hoopvol uit naar de oprichting van een dienst klantenmanagement die voorzien is in de algemene reorganisatie van de administratie.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer