Nieuws Antwerpen DP World Antwerp start bouw van nieuw operationeel gebouw

DP World Antwerp start bouw van nieuw operationeel gebouw

DP World Antwerp start bouw van nieuw operationeel gebouw

BEVEREN – Terminaloperator DP World Antwerp zet een gloednieuw operationeel gebouw op zijn containerterminal aan het Deurganckdok. Het nieuwe gebouw wordt de operationele spil van de terminal, terwijl het oude gebouw plaats maakt voor extra containers. Het startschot voor de werken is nu gegeven door Marc Van de Vijver, burgemeester van Beveren.

Het nieuwe operationele gebouw maakt deel uit van een investeringsplan van 197 miljoen euro. DP World Antwerp wil zo tegen 2025 een extra capaciteit van 900.000 containers op zijn terminal creëren, zodat ze van 2,5 miljoen naar 3,4 miljoen containers gaan.

Bij gebrek aan ruimte om uit te breiden zal de terminaluitbater de komende jaren een stuk van zijn terrein herinrichten en inbreiden dankzij de installatie van nieuwe stapelkranen. Op de plaats van het oude operationele gebouw worden er een 1.000-tal extra grondslots voor containers gecreëerd.

“Met de aanleg van dit solide en duurzame gebouw wil DP World zich verankeren in de Antwerpse haven, als teken van onze long term commitment”, zegt coo van DP World Antwerp, Tom Mortelmans.

©️ Claar Visualisaties.

Eyecatcher

Het nieuwe gebouw zal over een rijweg heen gebouwd worden, bovenop doorgaand terminalverkeer, en er moest rekening gehouden worden met factoren als hoogspanningslijnen, spoorbundels, wegen, tunnels, water- en gasleidingen. Door innovatieve verwarmingstechnieken zal het gebouw ook energiezuinig zijn.

“Het nieuwe operationele gebouw zal een eyecatcher vormen aan het Deurganckdok. Met een koperkleurige glazen gevel, geïntegreerde duurzame verlichting en de opmerkelijke vorm, geïnspireerd op het dok, zal het gebouw dag en nacht een herkenbaar baken voor shiftwerkers en bezoekers worden”, besluit Tom Mortelmans.

Het nieuwe operationele gebouw zal klaar zijn in de zomer van 2021.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.