Nieuws Antwerpen DP World bekroond voor Logistics Project of 2014

DP World bekroond voor Logistics Project of 2014

DP World bekroond voor Logistics Project of 2014

beverdonkDe Antwerpse terminal operator DP World heeft de prijs van het Logistics Project of the Year 2014 gewonnen. De erkenning honoreert een bedrijf voor het efficiƫnte beheer van een bevoorradingsketen, supply chain. Het bekroonde project betreft de eerder in gebruik genomen inland terminal Beverdonk langs het Albertkanaal.

MMM Business Media is een specialist in business tot business communicatie in de sectoren wegtransport en logistiek en autovloten. Het bedrijf heeft daartoe verscheidene communicatieplatformen in de markt gezet met aanvullende media zoals magazines, gidsen, jaarboeken, inernetportalen, webzines en evenementen.

Elk jaar worden ook de transport & logistics awards uitgereikt waarmee de verschillende vertegenwoordigers van logistieke sectoren bekroond worden.

De jury kende de grote prijs, de prijs voor het Logistics Project of the Year 2014 dit jaar toe aan DP World dat met zijn overslagterminal in Grobbendonk een antwoord bood aan de toenemende verkeersproblematiek voor transporten van en naar de haven van Antwerpen. De klanten van DP World kunnen hun vrachten nu per binnenschip naar de terminal laten brengen of ze daar laten ophalen. De terminal in Grobbendonk is in zijn ligging vlakbij twee autosnelwegen heel makkelijk bereikbaar. Op die manier rijden de transportbedrijven zich niet langer vast in de hopeloze files rond Antwerpen. Een en ander kader volgens de jury tevens in de strategische visie die ervan uitgaat dat het containervervoer ook in de komende jaren verder zal toenemen.

Beverdonk kan vandaag al 60.000 TEU vracht aan. De terminal beschikt over 200 meter kaaimuur. Op termijn kan de installatie evenwel uitgebreid worden tot 300.000 euro.

De jury looft in dit opzicht de strategische oplossing voor de verkeersproblematiek op de Antwerpse Ring, de samenwerking tussen het binnenschip en de vrachtwagen, de uitstekende ligging van de terminal op hooguit 30 kilometer van de haven van Antwerpen, de snelle groei van de activiteiten en de expansiemogelijkheden naar de toekomst toe.

Beverdonk werd officieel geopend in januari van 2012.

De overige toegekende awards:

* Vervoerder van het jaar: Transport Lux uit Borgloon

* Truck Fleet Owner of the Year: SITA uit Brussel

* Truck Safety Award: Transport Macharis uit Dendermonde

* Truck ICT Award: TDL Group uit Houthalen

* Green Truck Award: Mattheeuws Eric Transport uit Veurne

* HR Project of the Year: Milktrans uit Ternat

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.