Nieuws Antwerpen DP World pompt 197 miljoen euro in Antwerpse terminal

DP World pompt 197 miljoen euro in Antwerpse terminal

DP World pompt 197 miljoen euro in Antwerpse terminal

ANTWERPEN – De terminal Antwerp Gateway aan het Deurganckdok moderniseren en zo de capaciteit tegen 2023 van 2,5 miljoen naar 3,4 miljoen containers uitbreiden. Dat zijn de plannen van DP World Antwerp om aan de huidige groeiprognoses te kunnen voldoen. Het havenbedrijf met hoofdzetel in Dubai investeert daarvoor 197 miljoen euro.

DP World behoort tot de grootste terminaluitbaters ter wereld met 78 terminals verspreid over 6 continenten. De Antwerp Gateway-terminal van het bedrijf is bovendien één van de twee grote containerterminals in de Antwerpse haven en DP World is erop gebrand om zich er nog sterker te gaan vestigen.

Zo moet de terminal ruim een derde groter worden om de groeiverwachtingen niet in de weg te staan. Uitbreiden in oppervlakte is wegens plaatsgebrek geen optie. Het wordt dus vooral een kwestie van optimalisatie met nieuwe railkranen, kadekranen, automatische stapelkranen en gebouwen. Daarnaast wordt ook de kaart van digitale applicaties en automatisering getrokken.

Rob Harrison, ceo DP World Antwerp: “We zetten in op blockchain en initiatieven als NxtPort en imec om de logistieke keten weer op kruissnelheid brengen en binnenkort nieuwe applicaties te lanceren die meer transparantie voor de eindgebruiker opleveren. We geloven namelijk dat digitalisering de volgende bouwsteen is in de verdere ontwikkeling van Antwerpen als wereldhaven en daar willen we mee deel van uitmaken.”

De uitbreiding zal bovendien voor extra werkgelegenheid zorgen. Zo zal er nood zijn aan chauffeurs voor straddle carriers en technici voor de ondersteuning van de geautomatiseerde terminal.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.