Nieuws Antwerpen DP World sterke motor onder Antwerpse expansie

DP World sterke motor onder Antwerpse expansie

DP World sterke motor onder Antwerpse expansie

gatewayDP World is een belangrijke motor achter het succes van de haven van Antwerpen. De container terminaloperator heeft een groot aandeel in de expansie van Antwerp Gateway aan het nieuwe Deurganckdok en is op die manier uitgegroeid tot een sterke pijler in de volgehouden expansie.

Tijdens de Belgische handelsmissie in Dubai had Eddy Bruyninckx, de ceo van het Gemeentelijk Havenbedrijf dan ook woorden van lof bij de ontmoeting met sultan Ahmed bin Sulayem, de voorzitter van DP World en Mohammed Sharaf, de ceo. DP World is met een netwerk van liefst 65 terminals dat aangestuurd wordt vanuit Dubai een van de grootste container terminaloperators van de wereld.

Verleden jaar realiseerde DP World een groei van liefst 8,9% tot 60 miljoen behandelde TEU. Dat de groei van DP World deels in Antwerpen gerealiseerd wordt stemt Bruyninckx zeer tevreden. “Antwerp Gateway is de jongste jaren uitgegroeid tot een belangrijke speler. Aan het Deurganckdok kunnen de grootste containerschepen ter wereld probleemloos behandeld worden. Antwerp Gateway was ook de eerste om in Antwerpen te investeren in automatic stacking cranes wat de reputatie van Antwerpen als snelle en efficiënte haven ongetwijfeld versterkt heeft.”

Sultan Sulayem zei van zijn kan “er naar uit te kijken om verder samen te werken zodat Antwerp Gateway kan groeien en de noden van de huidige en toekomstige klanten kan invullen.”

Eddy Bruyninckx wees tijdens zijn toespraak ook op de inspanningen van Antwerpen om hubs in het achterland te creëren. Een initiatief waar DP World eveneens op ingepikt heeft. DP World heeft mee geïnvesteerd in een open access containerterminal langs het Albertkanaal in Grobbendonk, “als blijk van vertrouwen in de filosofie dat een haven haar geografische grenzen moet durven verleggen om haar troeven te maximaliseren.” Midden vorig jaar werd DP World in de overname van de Trigiport Terminal in Luik nog actiever langs het Albertkanaal.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.