Nieuws Antwerpen DPG Media en Telenet lanceren Vlaamse Netflix

DPG Media en Telenet lanceren Vlaamse Netflix

_D8S1973.NEF

DPG Media en Telenet lanceren Vlaamse Netflix

ANTWERPEN – Telecombedrijf Telenet en mediagroep DPG Media, dat sinds kort zijn stek in Antwerpen heeft, slaan de handen in elkaar om een Vlaamse Netflix te ontwikkelen. Beiden zullen hiervoor een joint venture oprichten, die eens goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten in het najaar van 2020 actief moet zijn.

“Naast het aanbod via de klassieke tv-zenders, willen consumenten ook alsmaar meer een ‘on-demand’-aanbod, én ze zijn bereid om hiervoor te betalen. Internationale, betalende streaming services, die met alsmaar meer de Vlaamse markt ontdekken, zetten het Vlaamse media ecosysteem onder druk”, klinkt het bij beide bedrijven.

DPG Media en Telenet willen samen dit jaar nog een nieuwe lokale streaming service lanceren. Deze streaming service zal beschikbaar zijn via een nieuwe betalende tv-app, beschikbaar voor iedereen in Vlaanderen, en via het bestaande Play aanbod van Telenet. Beide bedrijven staan open voor een content-samenwerking met andere Vlaamse partijen, zoals de VRT.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.