Nieuws Antwerpen Dragintra beheert vloot van 17.000 wagens

Dragintra beheert vloot van 17.000 wagens

Dragintra beheert vloot van 17.000 wagens

bart de hoogDragintra Fleet Services is verhuisd naar een nieuw pand in Kapellen. De specialist in het beheer van wagenparken bij bedrijven zit nu ruimer behuisd. “Wij groeien ook dit jaar met 30%,” zegt zaakvoerder Bart De Hoog. “Wij werken vooral op efficiëncyverbetering in het managen van een vloot aan bedrijfswagens. Zeker in crisistijden is dit een gegeven dat ondernemingen interesseert.”

Bart De Hoog komt zelf uit de wereld van de autoleasing. Hij kent die business dus als geen ander. Hij zette daarom in 1999 zijn eigen onderneming op die als Dragintra Fleet Services vooral inspeelde op het installeren van operationele processen waardoor de kostprijs van bedrijfswagens minder zwaar woog op de rentabiliteit van de onderneming. “Wij maken in feite voor elke klant een tailor made plan,” zegt hij. “Uiteindelijk is geen enkele bestuurder immers dezelfde. Iedere wagen is ook anders. Wanneer je de kosten van je investering in bedrijsfwagens beter onder controle wil houden dan moet je rekening houden met een aantal factoren die tot nog toe veelal niet verrekend werden. Wij brengen die data precies in kaart waarbij zowel bv. de eigenlijke bedrijfsproblematiek als de branche waarin de onderneming werkt mee een rol spelen.”

De IT-specialisten van Dragintra Fleet Services hebben in dit opzicht een eigen management software Fleet Pack uitgetekend. Daarmee kunnen ze elke klant een eigen beheersformule garanderen.

De verhuis naar een nieuw pand geeft de snelle expansie van de onderneming aan. “Maar we krijgen vandaag ook de kans om in onze nieuwbouw een aantal nieuwe initiatieven op te zetten”, zegt Bart De Hoog nog. “Zo starten wij met een eigen Dragintra Fleet Academy waarbin specialisten training zullen geven aan managers en bedrijfsverantwoordelijken. We zullen hen onderwerpen aanbieden zoals alternatieve mobiliteitsoplossingen, de nieuwe IFRS-wetgeving, procesoptimalisaties, verzekeringsalternatieven enz. We beginnen in het voorjaar van volgend jaar bovendien met ons Dragintra Knowledge Center waardoor onze klanten toegang krijgen tot een databank waarin oa. gegevens steken over markttrends en praktijkcases over modellen.

Dragintra Fleet Services stelt vandaag 22 mensen tewerk en tekent voor een omzet van zowat 2,2 miljoen euro. De onderneming beheert vandaag een vloot van liefst 17.000 auto’s. Bedrijven als MasterCard, Coca-Cola, SAP, Fluxys, Lidl, BAT en Accenture maken deel uit van het ruime klantenbestand.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.