Nieuws Antwerpen Dragintra Fleet Services nam Fleetexpert over

Dragintra Fleet Services nam Fleetexpert over

Dragintra Fleet Services nam Fleetexpert over

dragjeDragintra Fleet Services uit Kapellen heeft Fleetexpert uit Meise overgenomen. Het bedrijf van Bart de Hoog kan zich daardoor als auto leasingbedrijf positioneren binnen de top-drie van de Benelux. “Wij groeiden tot nog toe organisch met 30% op jaarbasis,” zegt Bart de Hoog. “Wij voelen ons nu sterk genoeg om tevens een overname te doen.”

Fleetexpert is gespecialiseerd in autochecks op einde leasecontract- en driver change voertuigen. Daarnaast beheert het ook een wagenpark. De activiteiten van de voertuigchecks werden afgesplitst en ondergebracht in een nieuwe vennootschap, Drivex BVBA waardoor de vorige eigenaars van Fleetexpert zich volledig op de verdere uitbouw van deze automotive dienstverlening kunnen concentreren.

“Door de aanwinst van Fleetexpert stijgt onze portefeuille met 25% waardoor onze onderhandelingspositie voor onze klanten aanzienlijk zal toenemen en waardoor we de ruimte kunnen creëren voor efficiënter fleetmanagement,” zegt Bart de Hoog. “Deze groei staat garant voor de verdere uitbouw van onze structuur waardoor we verder kunnen evolueren naar specialisaties in dienstverlening, nieuwe producten en softwareontwikkelingen.”

Dragintra Fleet Services is enkele tijd geleden verhuisd naar een nieuw pand in Kapellen. De specialist in het beheer van wagenparken bij bedrijven zit daardoor ruimer behuisd. “Wij werken vooral op efficiëncyverbetering in het managen van een vloot aan bedrijfswagens. Zeker in crisistijden is dit een gegeven dat ondernemingen interesseert.”

Bart De Hoog komt zelf uit de wereld van de autoleasing. Hij kent die business dus als geen ander. Hij zette daarom in 1999 zijn eigen onderneming op die als Dragintra Fleet Services vooral inspeelde op het installeren van operationele processen waardoor de kostprijs van bedrijfswagens minder zwaar woog op de rentabiliteit van de onderneming. “Wij maken in feite voor elke klant een tailor made plan,” zegt hij. “Uiteindelijk is geen enkele bestuurder immers dezelfde. Iedere wagen is ook anders. Wanneer je de kosten van je investering in bedrijsfwagens beter onder controle wil houden dan moet je rekening houden met een aantal factoren die tot nog toe veelal niet verrekend werden. Wij brengen die data precies in kaart waarbij zowel bv. de eigenlijke bedrijfsproblematiek als de branche waarin de onderneming werkt mee een rol spelen.”

De IT-specialisten hebben in dit opzicht een eigen management software Fleet Pack uitgetekend. Daarmee kunnen ze elke klant een eigen beheersformule garanderen.

Dragintra Fleet Services tekende verleden jaar voor een omzet van zowat 2 miljoen euro. Het bedrijf stelt 20 mensen tewerk en neemt er ook nog drie van Fleetexpert mee over. In de Nederlandse vestiging werken nog eens zes man.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.