Nieuws Antwerpen Drankenwereld bestaat vier jaar

Drankenwereld bestaat vier jaar

Boris Wassenaar

Drankenwereld bestaat vier jaar

Boris Wassenaar

Boris Wassenaar

Drankenwereld is veel meer dan een webshop. Ontstaan uit Boris Wassenaar zijn ontembare fascinatie voor gedistilleerde dranken was Drankenwereld de logische realisatie van deze ondernemer. Na meer dan tien jaar horeca-ervaring werd Wassenaar vakleerkracht in verschillende hotelscholen. Hij bezocht whiskyfestivals en legde een mooie collectie single malt whisky’s aan. Zo ontstond precies vier jaar geleden Drankenwereld, met een fysieke winkel in De Wijngaardstraat 4 in Wijnegem én een webshop in sterke dranken. Drankenwereld levert alles met focus op de particulier die op zoek is naar lekkere spirits.

“Vooral mixologen die vooruitstrevend zijn en durven experimenteren, bepalen mee wat trendy is”, zegt Boris.

Drankenwereld ziet een geleidelijke gin-verzadiging door het overaanbod. Momenteel zijn cocktails aan een serieuze revival bezig. De gekste smaken worden gecombineerd. “Rum en mezcal zijn in opmars, maar vermouth zal nooit exploderen in België. Ook Belgische whisky is zowel in eigen land als in de rest van Europa sterk in opgang”, vervolgt Boris Wassenaar.

“Kijk maar naar Buss gin dat nu door Coca Cola verdeeld wordt. Met de Edrington Group in beheer kunnen zij werkelijk alle combinaties aanbieden. Zij hebben top whisky en rum, maar ook gin en vodka in huis. Dat in combinatie met eigen producten zoals Finley klinkt veelbelovend. Gezien de sterke positie van Coca Cola valt te verwachten dat elke supermarkt, tankstation convenience store – zolang het nog mag – maar ook muziekfestivals in de zomer 2017 zullen gebombardeerd worden”, besluit Boris Wassenaar.

Met het oog op de feestdagen zit er in de collectie van Drankenwereld een opmerkelijke artisanale gin uit Brooklyn NY waarvan slechts 300 flessen per keer gemaakt worden. En tussen het grote whisky aanbod is er het opmerkelijke etiket ‘This Is NOT A Luxury Whisky Single Malt Whisky’. Alleen Schotten durven het aan om een hemelse whisky in beperkte oplage met een dergelijke naam uit te brengen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.