Nieuws Antwerpen Drie Antwerpse taxidiensten bundelen krachten en worden BEEP+

Drie Antwerpse taxidiensten bundelen krachten en worden BEEP+

Drie Antwerpse taxidiensten bundelen krachten en worden BEEP+

ANTWERPEN, BRASSCHAAT – Taxidiensten DTM en VHF smelten samen met digitaal taxiplatform BEEP, om samen BEEP+ te vormen. De bedrijven doen dit om zich te wapenen tegen de toekomst waarin apps zoals Uber de sector meer en meer overnemen. Daarbij was de coronacrisis ook zwaar voor taxibedrijven die sterk gelinkt zijn aan de horeca. Met één centrale boekingsapp willen de drie bedrijven vanaf 1 juni efficiënte dienstverlening leveren.

“We moeten er niet flauw over doen,” zeggen Steve Van Avermaet (DTM Taxi) en Steven Van Hoof (VHF Taxi). “Ook wij hebben heel wat hinder ondervonden van de coronacrisis, zeker omdat wij hard gelieerd zijn aan de horecasector. Daarom zijn we op zoek gegaan naar manieren om onze efficiëntie te verhogen.”

Het resultaat is een verregaande samenwerking op operationeel niveau tussen VHF Taxi uit Brasschaat, DTM uit Antwerpen stad en BEEP. De drie bedrijven zullen met onmiddellijke ingang de dispatching en één boekingsapp  delen onder de naam BEEP+. “Wij bundelen op dat vlak onze krachten. Dat gaat voor alle partijen interessanter zijn”, zeggen de initiatiefnemers in koor. Met de samenwerking willen BEEP, DTM en VHF een lokaal antwoord bieden op diensten zoals Uber.

Wapenen

“Wij willen ons beter wapenen tegen bepaalde platformen, die zich vandaag nog al te dikwijls in een grijze zone qua wetgeving bevinden. Onze chauffeurs zijn met alle nodige vergunningen en regelgeving in orde. Wij screenen onze chauffeurs grondig, doen kwaliteitscontroles en checken of de wagens correct verzekerd zijn voor personenvervoer.”

Er zijn verschillende kleine taxibedrijven die er volgens Van Avermaet en Van Hoof baat bij hebben zich aan te sluiten bij de fusie. “Met onze samenwerking kunnen we ook veelal kleinere taxibedrijven ondersteunen. Dikwijls hebben zij 10 tot 15 wagens rijden, mét een eigen dispatch die 24/7 moet bemand zijn. Wij bieden hen onze dispatch-service aan en zorgen ervoor dat zij zich kunnen focussen op andere taken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.