Nieuws Antwerpen Dries Buytaert mee aan boord bij Inventive Designers

Dries Buytaert mee aan boord bij Inventive Designers

Dries Buytaert mee aan boord bij Inventive Designers

buitenDries Buytaert van Acquia wordt bestuurder bij Inventive Designers. Hij treedt daarbij aan bij het softwarebedrijf van zijn medestudenten van toen, Joke Dehond en Klaas Bals. Dries Buytaert werd onlangs door het tijdschrift Data News uitgeroepen tot de ICT-personality van het jaar. Hij is vooral actief in de Verenigde Staten.  Zijn software Drupal om websites te bouwen en te beheren wordt gebruikt over de hele wereld. Zelfs door het Witte Huis.

Inventive Designers
uit Hoboken maakt software waarmee bedrijven en overheden het aanmaken, het versturen en het opvolgen van hun communicatie via e-mail, mobiele applicaties, sms’en of papier kunnen automatiseren. Op basis van de voorkeur en het profiel van de klant krijgt die gepersonaliseerde offertes, facturen of andere informatie via het kanaal van zijn keuze. Inventive Designers is destijds in de steigers gezet door Guy Dehond. Joke Dehond en Klaas Bals namen de firma in 2012 over.

Omdat het er nu op aankomt de klantenbasis van het bedrijf verder internationaal uit te bouwen keken Joke Dehond en Klaas Bals over de grenzen heen. Ze kennen Dries Buytaert, de bedenker van de content management software Drupal al veel langer en onderkenden in hem dan ook een kandidaat-bestuurder die hen zou kunnen helpen om Inventive Designers op het goede spoor te zetten.

“Wij zijn een groeibedrijf en vinden het dan ook verstandig om een beroep te doen op de ervaring en de kennis van Dries Buytaert. Als software-ontwikkelaar begrijpt hij onze uitdagingen. Zijn inzichten zijn voor ons bedrijf van onschatbare waarde.”

“Ik ken Inventive Designers, Joke Dehond en Klaas Bals inderdaad al meer dan 15 jaar”, zegt Dries Buytaert. “Wij kunnen altijd bij elkaar terecht voor advies. Wij praten al jaren over het reilen en zeilen van onze bedrijven en over onze uitdagingen als bedrijfsleider. Het opnemen van een mandaat bij hun bedrijf is dan ook een logisch vervolg. Ik vind het fijn dat ik hun bedrijf op die manier intensiever kan helpen.”

Inventive Designers telt nu 41 werknemers en tekende in 2013 voor een omzet van 4,4 miljoen euro. Het bedrijf telt 280 klanten in 17 verschillende landen. Onder de Belgische klanten zijn oa. Acerta, Belfius, Proximus en de Rijksdienst voor Pensioenen.

Het bedrijf Acquia van Dries Buytaert levert van zijn kant software en diensten voor Drupal.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.