Nieuws Antwerpen Dries Buytaert snelle groeier in Amerika

Dries Buytaert snelle groeier in Amerika

Dries Buytaert snelle groeier in Amerika

driesjeHet bedrijf van Antwerpenaar Dries Buytaert, Acquia passeerde verleden jaar in Amerika de kaap van de 101 miljoen dollar. Daarmee werd een groei neergezet van liefst 355%. Acquia werd in dit opzicht mee opgenomen in de top-5000 van de snelst groeiende niet-beursgenoteerde bedrijven van de Verenigde Staten. Acquia werd op de 1183ste plaats geklasseerd. Het bedrijf van die andere Vlaming in Amerika, Bruno Lowagie kwam als iText Group op de 1666ste plaats met een groei van 245% tot 8,5 miljoen dollar.

Dries Buytaert is in het Amerikaanse IT-landschap een hoog aangeschreven whizzkid. Hij ontwierp met Drupal een softwaresysteem waarmee websites kunnen gemaakt worden en beheerd. Acquia zet die als open source systemen op de markt. Liefst 20% van alle websites over de hele wereld draaien ondertussen op Drupal. Het open source CMS was in die mate revolutionair omdat het systeem vrij toegankelijk was op de markt en iedereen er kon mee aan helpen bouwen. De nieuwste versie van Drupal heeft ondertussen tienduizenden followers. In die mate dat zelfs het Witte Huis in Washington gebruik maakt van Drupal. Dries Buytaert haalde overigens onlangs de cover van De Tijd 50, een ranglijst van 50 jonge bekende ondernemers. Hij werd door het tijdschrift Data News tevens ICT-personality of the year benoemd.

De softwarespecialist verhuisde enkele tijd geleden naar de Verenigde Staten. Na zijn passage bij de universiteiten van Antwerpen en Gent zocht hij de ruimte en de entrepreneurial spirit van Amerika op. Ook al omdat de echt grote gebruikers van Drupal effectief Amerikaanse bedrijven bleken te zijn.

Het bedrijf Inventive Designers van Joke Dehond en Klaas Bals uit Hoboken engageerde Dries Buytaert enkele tijd terug als bestuurder.

Gentenaar Bruno Lowagie van IText Group tekende van zijn klant een open source PDF motor uit waarmee je documenten kunt aanmaken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.