Nieuws Antwerpen Drones helpen bij controles in Antwerpse havengebied

Drones helpen bij controles in Antwerpse havengebied

Drones helpen bij controles in Antwerpse havengebied

ANTWERPEN – De haven van Antwerpen beslaat meer dan 120 km² en bevat gevoelige industriële infrastructuur. Daarom zullen drones ingezet worden voor het ondersteunen van de handhaving en controle. Hiervoor slaan Port of Antwerp en de European Maritime Safety Agency (EMSA) de handen in elkaar.

EMSA zal een drone met piloot ter beschikking stellen tot eind 2020. De dronepiloot zal Port Authority Officers vergezellen tijdens hun handhavingstaken. De beelden zijn ook vanop afstand toegankelijk. Zo kunnen ze, indien nodig, ook snel met hulpdiensten gedeeld worden.

De drone zal niet alleen ingezet worden tijdens reguliere controles, maar ook bij incidenten. Het beeldmateriaal van olie-incidenten wordt ook door de Universiteit Antwerpen gebruikt om algoritmes te trainen om in de toekomst automatisch olie-incidenten te detecteren.

Paul Wauters, Havenkapitein bij Port of Antwerp: “Deze samenwerking met EMSA laat ons toe om nieuwe technologieën in te zetten in onze handhaving, om zo sneller te kunnen reageren bij incidenten en een veiligere haven te kunnen creëren voor havengebruikers.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.