broodback Foto: Alika Rovnyagina

Drukke eerste dag bij Broodback bij Anneke & Sam Vollens

Donderdag was het eindelijk zover: Anneke Vermeieren (40) en Sam Vollens (47) openden hun gloednieuwe bakkerij vlakbij het station. Het was meteen een succes, want op donderdagochtend stond er een lange rij klanten door de winkel, die het verse brood van Bakker Sam weer wilden halen nadat de zaak tweeënhalf jaar gesloten was na een zware brand.

Met een grote glimlach ontvangt Anneke de klanten. “Het is hier groot en mooi”, hoor je klanten zeggen bij het binnenstappen in Broodback bij Anneke & Sam Vollens. En ze hebben gelijk, want de winkelruimte is aanzienlijk groter geworden.

Het verse brood ruik je meteen als je binnenkomt. Maar er is meer dan alleen brood: ook wafeltjes, chocoladepaaseieren, taarten en melocakes zijn er in overvloed. Er is zelfs take-awaykoffie verkrijgbaar.

“Het is al redelijk druk geweest”, vertelt Sam. “Het is zeker een geslaagde eerste ochtend. We zijn blij dat we open zijn, want de laatste dagen was het toch wel stressen.” De inwoners van Kapellen zijn duidelijk ook tevreden dat ze terug zijn, gezien het aantal klanten op de eerste ochtend.

“Het is binnen echt mooi geworden”, vertelt Marianne uit Putte. “Anneke en Sam zijn gekend om hun suikervrije gebakjes, ik ken heel wat mensen uit Putte die er speciaal voor naar het centrum afzakken. Dus we zijn blij dat ze weer open zijn.”