Nieuws Antwerpen Drukkerij Claes-Roels weg uit Lier

Drukkerij Claes-Roels weg uit Lier

Drukkerij Claes-Roels weg uit Lier

claesclaesDe drukkerij Claes-Roels met vestigingen in Lier en Sint Pieters-Leeuw en het communicatiebedrijf The Factory Brussels fuseren. De bedrijven gaan voor diversificatie en schaalvergroting. Ze worden samen het vierde grootste communicatiebedrijf-met-drukkerij in de markt van commerciële vellenoffset en één van de weinige drukkerijen met een multidisciplinair serviceaanbod.

In de opstelling van de nieuwe fusiegroep gaan de oude vestigingen in Lier, Jette en Sint-Pieters-Leeuw dicht. Het management onder Thijs Claes wil alle activiteiten bijeenbrengen in een nieuwe vestiging in het Brusselse. Ook het personeel van de groep uit Lier, de personeelsleden van de vroegere drukkerij Roels Printing moet dus naar Brussel. Het gaat om zo’n 30 man. Claes-Roels zal wél een eigen commerciële antenne in het Antwerpse behouden. De eigenlijke vestiging zelf wordt gesloten, het machinepark verkocht.

De nieuwe eenheid zal op termijn ook een nieuwe naam krijgen.

Het nieuwe fusiebedrijf zal zo’n 130 vaste medewerkers tellen en is goed voor een geschatte operationele omzet van 25 miljoen euro. In 2013 was dat nog afgerond 23 miljoen euro. De beide families achter het nieuwe bedrijf, Claes (Claes-Roels) en Geraerts (The Factory Brussels), hebben elk 50% van de aandelen.

“Wij gaan voor diversificatie en schaalvergroting”, aldus Thijs Claes, algemeen directeur van Claes-Roels en van het fusiebedrijf. “Onze beide bedrijven zijn gezond en willen sterker groeien dan vandaag mogelijk is in onze individuele situatie. Communicatie wordt steeds belangrijker en we zijn als leverancier van print-communicatie goed geplaatst om hierop in te spelen. We kiezen er resoluut voor om samen, als grotere organisatie, communicatiediensten in de brede zin aan te bieden aan klanten, zowel online als op papier. Wij zijn ervan overtuigd dat vele klanten liever met een bedrijf werken dat hen ondersteunt in al hun communicatiebehoeften, omdat ze dan – naast meer keuzemogelijkheden – beter advies krijgen. We investeren dan ook in sterkere groei in onze veranderende markt”, besluit Claes.

“The Factory Brussels is al meer dan vijftien jaar succesvol actief in marketing- en communicatiediensten die volledig los staan van onze drukkerij, via ons vroeger merk Megaluna”, aldus Guido Geraerts, directeur van The Factory Brussels en commercieel directeur in het nieuwe fusiebedrijf. “Wij kiezen voor deze fusie omdat we geloven in schaalvergroting. Alleen efficiënte en performante bedrijven zullen het volgens ons halen in onze industrie. Zowel Claes-Roels als The Factory Brussels zijn zelf al het resultaat van 5 verschillende bedrijven die samensmolten. We hebben bij elkaar een partner gevonden met dezelfde visie. Samen gaan we zeker een groter marktaandeel kunnen inpikken in de grafische markt. Daarnaast gaan we onze bestaande communicatiediensten aanbieden aan alle klanten in de groep. Ik ben dan ook heel optimistisch over onze gezamenlijke toekomst en ons groeipotentieel”, besluit Geraerts.

Thijs Claes (30) wordt algemeen directeur van het fusiebedrijf. Hij startte zijn carrière bij Claes Printing in 2009 wanneer de tweede generatie van de familie Claes, Thijs en zijn twee zussen Sandra en Heidi, het overnam van oprichter Guido Claes. Hij doorliep verschillende afdelingen en werkte een tijdje als orderbegeleider. In 2011 trad Thijs Claes toe tot het management. In 2013 werd hij algemeen directeur. Thijs Claes initieerde en integreerde ook de twee laatste overnames, waaronder PAG die Claes-Roels op de markt van het digitaal drukwerk introduceerde. Hij fuseerde tenslotte de zusterbedrijven Claes Printing en Roels Printing tot Claes-Roels. Thijs Claes wordt nu algemeen directeur van het nieuwe fusiebedrijf Claes-Roels-The Factory Brussels.

De fusie wordt met onmiddellijke ingang doorgevoerd. Claes-Roels en The Factory Brussels gaan via gezamenlijke projectgroepen alle aspecten van de integratie van beide bedrijven en de toekomstige activiteiten uitwerken. Daar horen onder andere bij: het zoeken van een nieuwe naam en nieuwe locaties; de invoering van eenzelfde ERP-systeem; en het samensmelten van de teams in Jette, Sint-Pieters-Leeuw en Lier. Op korte termijn verhuist het Lierse team naar Brussel, waarbij een commerciële vertegenwoordiging in het Antwerpse behouden blijft. Op langere termijn gaan de medewerkers van de beide sites in het Brusselse naar één, nieuwe locatie eveneens in het Brusselse.

Het fusiebedrijf zal oplossingen aanbieden in vier domeinen. De onderneming wordt met andere woorden een one-stop-shop voor diensten op het vlak van branding, print, online en graphic design.

Claes-Roels

De drukkerij Claes-Roels gaat in haar oorsprong terug tot het jaar 1978 toen Guido Claes de onderneming opzette. Hij nam in 1996 Roels Printing in Lier over. In 2011 nam hij tevens Poot Printers over. In 2012 volgde de overname van Beukeleirs Full Printing Service en in 2013 de fusie van de zusterbedrijven Claes Printing en Roels Printing tot Claes-Roels. Verleden haar zette Thijs Claes nog de overname van de drukkerij PAG op.

The Factory Brussels

De oorsprong van The Factory Brussels gaat terug op Cyriel Geraerts die in 1964 Arte-Print opzette.

Reageer op dit bericht

Personen

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.