Nieuws Antwerpen Drukkerij Halewijn weer uit het rood

Drukkerij Halewijn weer uit het rood

Drukkerij Halewijn weer uit het rood

halewijnDe latente overcapaciteit in de grafische sector en de snelle digitalisering zorgen voor nogal wat structurele problemen bij de drukkerijen. Zoöok bij de Drukkerij en Uitgeverij Halewijn uit Antwerpen, de uitgever van oa. het blad Kerk en Leven. Het management is er verleden jaar niettemin in geslaagd om de onderneming uit de rode cijfers te halen. In 2015 werd zelfs een nettowinst van 411.000 euro gerealiseerd.

De Drukkerij en Uitgeverij Halewijn heeft hard gewerkt op een herstructureringsplan om de onderneming weer vlot te krijgen. In dit opzicht werd oa. gezocht naar meer synergie in de wereld van de katholieke media en uitgevers. Halewijn nam daarom Licap over en investeerde ook in het digitale Kerknet 2.0

Terwijl de aanhoudende daling van de abonnementen voor Kerk en Leven anderzijds een blijvende zorg uitmaakt is geprobeerd om de redactionele inbreng van het blad te verbeteren. De eerste resultaten zijn daar volgens het verslag van de raad van bestuur in het recent gedeponeerde jaarverslag al duidelijk merkbaar. Toch ziet het er naar uit dat het abonnementenbestand, alvast op lange termijn hoe dan ook problematisch blijft. De snelle vergrijzing van de maatschappij en de secularisering zijn daar uiteraard niet vreemd aan.

Met een omzet van 10,2 miljoen euro zag het bedrijf zijn activiteiten voorzichtig verder groeien. In die mate dat er ook een positief bedrijfsresultaat van 296.000 euro kon neergezet worden.

De drukkerij wordt aangestuurd door voorzitter Jean-Pierre De Rudder die binnen de raad van bestuur zetelt voor de vzw Bisdom Brugge. Het bedrijf stelt zo’n 60 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.