Nieuws Antwerpen Drukkerij Print & Bottle vervoegt Buroform

Drukkerij Print & Bottle vervoegt Buroform

Drukkerij Print & Bottle vervoegt Buroform

REET/MECHELEN – De Mechelse drukkerij Buroform neemt Print & Bottle over. Dat is een kleine ambachtelijke drukkerij uit Reet die gespecialiseerd is in typodruk. Jan Nagels, zaakvoerder van Print & Bottle, neemt binnenkort afscheid, maar maakt de oversteek nog mee.

Jan Nagels gaat binnenkort met pensioen, maar zijn drukkerij blijft doorgaan. Dat gebeurt in een enigszins aangepaste vorm weliswaar, want Print & Bottle komt onder de vleugels van Buroform.

“Ik ben opgelucht en gelukkig”, vertelt hij. “Als je beslist om te stoppen, heb je een zekere verantwoordelijkheid ten opzichte van je personeel en klanten. Ik heb lang gezocht naar iemand die mijn werk kon verderzetten. Een mooi bedrijf met dezelfde waarden, dat net zoals ik gelooft in de kracht van hoogwaardig drukwerk. In Buroform heb ik een organisatie ontdekt met een opmerkelijke liefde voor de stiel.”

Nagels startte Print & Bottle op in 1980. “Al was het toen nog niet onder die naam. Die kwam pas later. In de begindagen drukte ik vooral hoogwaardig drukwerk voor cosmeticafabrikanten, mede omdat mijn familie werkzaam was in die sector. Nadien ben ik gaan diversifiëren: briefpapier, enveloppen, doosjes, enzovoort. In die veertig jaar is er veel gebeurd natuurlijk. We zijn mee geëvolueerd met de grafische sector, maar hebben onze eigenheid wel altijd bewaard. Print & Bottle is een specialist geworden in veredelingen zoals foliedruk, letterpress en reliëfdruk. Zelfs toen offset zijn intrede deed in de drukkerswereld, zijn wij blijven vasthouden aan typodruk. Dat pure en artisanale is altijd onze sterkte gebleven.”

Buroform is voor Jan Nagels de geschikte partner omdat het een jong en snelgroeiend bedrijf is met een gezonde toekomstvisie die sterk aansluit bij de zijne: “Ik vind Buroform een prachtige onderneming met ontzettend veel mogelijkheden. Tijdens onze gesprekken werd het snel duidelijk dat we een soortgelijke smaak hebben qua drukwerk. Voor allebei primeren kwaliteit, service en klantvriendelijkheid.”

Jan Nagels zelf en twee collega’s maken de oversteek naar Mechelen. “Ook al ga ik binnenkort met pensioen, ik ben nog niet meteen weg”, lacht Nagels. “Maar ik ben ervan overtuigd dat we samen met Buroform meer service dan ooit zullen bieden en nog sterker zullen worden op het gebied van hoogwaardig drukwerk.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.