Nieuws Antwerpen DS Engineering kan vele werk nauwelijks aan

DS Engineering kan vele werk nauwelijks aan

DS Engineering kan vele werk nauwelijks aan

DS-Engineering_AM59-109-7_lowHet bouwkundig ingenieursbureau DS Engineering heeft vijf extra mensen in dienst genomen. “Wij konden het vele werk niet meer aan”, zegt stichter Harry De Smet. “Toch opmerkelijk ook: drie van de vijf zijn Nederlanders.”

DS Engineering vormt als bedrijf de schakel tussen de architect en de aannemer. Als studiebureau en als expert in stabiliteitsstudies is het helemaal vertrouwd met alle facetten van beton- en staalbouw. De projecten waarvoor DS Engineering zich engageert gaan van nieuwbouuw en renovatie tot residentiële, industriële en openbare bouwprojecten zoals voor OCMW’s en gemeentebesturen. Op de tekenplanken staan zeker nog 500 appartementen.

“Kijk eens, wij hebben zeker ook moeilijke jaren gehad”, zegt Harry De Smet. “Op een bepaald moment verlies je klanten. Ze trekken naar goedkopere ingenieursbureaus. Dan is het even nagelbijten. Maar na verloop van tijd komen ze dan toch weer terug. Het gaat hen om de kwaliteit die ze niet overal vinden. Ons orderboek steekt vandaag dan ook barstenvol met opdrachten voor vaste afnemers waar wij al jaren mee samen werken.”

Met een omzet van 1,2 miljoen euro en nu 17 personeelsleden heeft DS Engineering zijn portefeuille overigens constant uitgebreid. Het bedrijf zorgt nu ook voor de veiligheidscoördinatie, de EPB-verslaggeving en het studiewerk voor technieken. “Onze klanten stellen die bundeling van deze diensten heel erg op prijs” zegt zoon Michaël De Smet die sinds kort als ingenieur eveneens aangetreden is in het bedrijf van zijn vader.

De crisis? “Ja, die onderkennen wij eveneens. Maar dan veeleer in een aantal faillissementen waarin wij ons hebben laten verrassen en in de laattijdigheid van de betalingen. Gelukkig hebben wij trouwe bankiers achter ons staan die ons op geregelde tijdstippen depanneren met nieuwe leningen.”

DS Engineering werkte oa. voor Finspico, Sint Jozef, Sint Rita, Kielpark 3 enz.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer