Nieuws Antwerpen DTM partnert met zelfstandige taxichauffeurs

DTM partnert met zelfstandige taxichauffeurs

DTM partnert met zelfstandige taxichauffeurs

dtmDTM gaat in versterkte mate samenwerken met een aantal zelfstandige taxichauffeurs. Zelfstandige vergunningshouders kunnen in dit opzicht aansluiten op de centrale van DTM en op die manier opdrachten binnenkrijgen. “Op die manier kunnen ook wij een nog betere service aanbieden aan onze klanten”, zegt gedelegeerd bestuurder Steve Van Avermaet.

DTM, de Deurnese Taxi Maatschappij  is een heus Antwerps icoon. Het taxibedrijf van vader Paul Van Avermaet is sinds 1971 uitgegroeid tot een indrukwekkend grote groep met een eigen verhuisonderneming en tevens een eigen transportbedrijf. DTM verzorgt in dit opzicht zowel luchthavenvervoer, containertransport, rolstoelvervoer, shuttlediensten enz. “We tekenen dit jaar voor een verwachte omzet van zowat 7 miljoen euro”, zegt zoon Steve. “Daarvan 4 miljoen op rekening van de taxi’s.”

De Antwerpse groep investeerde eerder sterk in een geavanceerde dispatching software. Die wordt sinds enkele tijd ook ter beschikking gesteld van andere taxibedrijven in andere regio’s. DTM leverde die service bv. al aan VTC in Kortrijk dat met zijn 22 auto’s op hetzelfde platform kan opereren. Ook VHF uit Brasschaat sloot aan. Er lopen ondertussen nog gesprekken met verscheidene andere taxibedrijven.

“Hierdoor ontstaan mooie synergiën tussen verschillende onafhankelijke taxibedrijven en zelfstandige chauffeurs. We vergroten hiermee ook onze capaciteit op onze online app waardoor we ons ook beter kunnen positioneren en wapenen tegen nieuwe spelers.” Steve Van Avermaet bedoelt hiermee kennelijk het Amerikaanse Uber dat zich sinds kort aandiende op de Belgische markt. “Uber stelt het vandaag voor alsof zij het warm water uitgevonden hebben”, zegt Steve Van Avermaet. “Weet dan dat wij al twee jaar met onze eigen app werken….”

Met 55 eigen wagens, voornamelijk Mercedes kan DTM in de samenwerking met de collega’s ondertussen een beroep doen op in totaal 90 taxi’s.

Kandidaat-chauffeurs mogen zich in dit opzicht nog altijd aanmelden. DTM kan altijd bijkomende mensen gebruiken. Uiteraard worden ook de partners die zich aandienen voor de samenwerking met het netwerk “streng geselecteerd. Ze oeten de servicekwaliteit van DTM kunnen garanderen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.