Nieuws Antwerpen Dubbel feest bij Antwerps kleurstoffenbedrijf

Dubbel feest bij Antwerps kleurstoffenbedrijf

Dubbel feest bij Antwerps kleurstoffenbedrijf

ANTWERPEN – Stoopen & Meeûs blaast dit jaar maar liefst 125 kaarsjes uit. Het Antwerpse pigment en kleurstoffenbedrijf is daarmee één van de oudste bedrijven in de stad. Het is dit jaar dubbel feest bij het bedrijf, want ook manager Marleen Demeyer is er nu 20 jaar werkzaam.

In 1894 kochten Edmond Stoopen en Paul Meeûs een fabriek in verfstoffen. De oprichters waren zelf begiftigd met een enorme reislust, en dat bracht hen al snel in Zuid-Amerika en de rest van de wereld om natuurlijke pigmenten te kopen. “Maar ook export zat er al vroeg in”, zegt Marleen Demeyer, manager van Stoopen & Meeûs. “Dat ‘kleine verffabriekje’ had al van in het begin een depot in Egypte. Dat is, zeker voor die tijd, toch onwaarschijnlijk straf!”

Het is onder meer die mondiale aanpak die van Stoopen & Meeûs een niet te onderschatten nichespeler maakt. De kleuren blauw en groen, waarvoor het bedrijf bekend staat, verkopen ze voornamelijk in Marokko en de Dominicaanse Republiek. “Daarnaast onderscheiden we ons door het feit dat onze verven worden aangeboden in poedervorm. De klant zal zijn verf dus ter plaatse moeten mengen met water”, zegt Marleen. “We moeten dus geen onnodig water transporteren. Dat maakt, naast de natuurlijke oorsprong van de verven, dat de ecologische voetafdruk nog kleiner wordt.”

De laatste 15 jaar focust Stoopen & Meeûs zich meer en meer op minerale verven en pleisters. “Dat wordt inderdaad steeds belangrijker”, vertelt Marleen. “Meer nog, we willen absoluut marktleider worden in die minerale verven in de Benelux. Daar werken we met het hele team elke dag hard aan.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.