Foto: Miles Mobility

Duitse autodeler MILES Mobility strijkt neer in Antwerpen

ANTWERPEN - Autodeler MILES Mobility vestigt zich, na Gent en Brussel, vandaag ook in Antwerpen. Het bedrijf start met een wagenpark van 100 Volkswagen Polo’s en Audi A3’s. De komende weken breidt het die vloot uit. De Koekenstad is de derde Belgische stad die in slechts zes maanden tijd de diensten van de Duitse aanbieder verwelkomt.

Luchthavens Antwerpen en Brussel

General Manager van MILES Mobility Belgium, Robin Gasthuys, is blij met de lancering van de Duitse autodeeldienst in België. "MILES wordt goed ontvangen in Gent en Brussel. We zijn tevreden dat we onze huidige omvang en operationele zones verder kunnen uitbreiden. En dat we MILES ook naar Antwerpen kunnen brengen om mensen een nieuwe manier aan te bieden om zich zowel in de stad als daarbuiten te verplaatsen."

MILES biedt een flexibele prijsstructuur om tegemoet te komen aan verschillende behoeften, met opties voor prijzen op basis van kilometers, uurtarieven en dagtarieven tot veertien dagen. MILES-gebruikers kunnen zowel ritten naar de luchthavens van Brussel en Antwerpen als city-to-city trips maken, allemaal zonder extra kosten. City-to-city betekent dat auto's gemakkelijker kunnen worden gebruikt voor enkele reizen tussen Brussel, Antwerpen en Gent. Het prijsmodel op basis van gereden kilometers werd speciaal ontworpen om de tijdsdruk uit de rit te halen en de rijervaring meer ontspannen en veiliger te maken.

 

België: land van wafels, chocolade en autodelen

Belgen hebben anno 2023 niet alleen een baksteen in de maag, maar ook graag een deelauto op wandelafstand. Autodelen zit in België enorm in de lift. Zo telden we eind 2022 121.394 actieve autodelers, 40% meer gebruikers dan eind 2021, volgens officiële cijfers die de vzw autodelen.net publiceerde in februari 2023. De groep liefhebbers van free floating autodeelsystemen – zoals dat van MILES Mobility – kende vorig jaar de grootste stijging: er kwamen liefst 78% actieve autodelers bij.

Er zijn in Antwerpen al enkele andere spelers actief. “MILES Mobility heeft een gedeelde en duurzame mobiliteit voor ogen – en deelt die visie met de andere carsharing spelers in Antwerpen. We maken ons sterk dat we samen kunnen werken aan een toekomst waarin mensen minder afhankelijk zijn van privéauto’s. Door hen een comfortabele, betrouwbare en handige oplossing te bieden in de vorm van deelauto’s”, kadert Robin Gasthuys.

Antwerps schepen voor mobiliteit en vice-burgemeester Koen Kennis, verwelkomt de nieuwe aanbieder van harte. “MILES Mobility en de gemeente Antwerpen hebben gemeenschappelijke doelstellingen. We werken hard aan een modal shift in Antwerpen, weg van het gebruik van privévoertuigen. Gedeelde mobiliteit speelt daarin een grote rol. Ik wens MILES Mobility dan ook een zeer warm welkom in onze stad, en uiteraard veel succes.”