Nieuws Antwerpen Duizenden bestellingen voor Guns, Gore and Cannoli

Duizenden bestellingen voor Guns, Gore and Cannoli

Duizenden bestellingen voor Guns, Gore and Cannoli

monkeyDe game-studios Crazy Monkey Studios en Claeys Brothers hebben gedurende het voorbije jaar de handen in elkaar geslagen om te werken aan Guns, Gore & Cannoli, een platform shoot’em up game voor PC, Mac en next-gen consoles. In de eerste week na de lancering werden er meteen al 20.000 van verkocht.

Het spel is geïnspireerd op de klassieke jaren 80 side-scrolling shooters. Dit resulteert in een over-the-top, komische en snelle actiegame met handgetekende graphics en met als setting de bewogen jaren twintig. Het is een all-you-can-shoot fest waarin je de rol speelt van een gangster, Vinnie Cannoli, in een stad die in de handen is van gangsters en geteisterd wordt door zombies. Het hele verhaal speelt zich af in een fictieve stad genaamd Thugtown in het jaar 1927 tijdens het hoogtepunt van de Drooglegging. Het is aan de speler om uit te zoeken wat er exact aan de hand is en om het mysterie te ontrafelen.

Tijdens het Casual Connect evenement in Amsterdam won Guns, Gore & Cannoli de prijs voor de Beste PC Game. Het kleine team van vier personen verbaasde de deelnemers en de jury met hun creatie en werd uit meer dan 100 andere titels verkozen tot winnaar.

Met klassieke dialogen, een arsenaal aan explosieve wapens en uitdagende levels schiet je je een weg door hordes zombies, rivaliserende gangsters, soldaten en andere kleurrijke personages.
Gelukkig sta je er niet alleen voor in Guns, Gore & Cannoli en kun je er voor kiezen om samen in co-op modus ten strijde te trekken. Je kan met maximaal 4 personen de zombies samen aanpakken.

Guns, Gore & Cannoli is ondertussen reeds beschikbaar op PC en Mac via Steam. De versie voor PS4, Xbox One en Wii u volgt iets later.

Crazy Monkey Studios is als game studio gevestigd in Kontich. Het bedrijf werd in 2010 opgezet door Steven Verbeeck en Martijn Holtkamp. Die twee hadden elkaar ontmoet op een internationale conferentie over games waar ze besloten de handen ineen te slaan. Ze hebben reeds een aantal games uitgebracht voor verschillende platformen. Begin 2014 werd de samenwerking met de Claeys Brothers opgezet om het project Guns, Gore and Cannoli te realiseren. De Antwerpse Claeys Brothers Matthias en Benjamin Claeys zijn fervente tekenaars-ontwerpers die samen met Steven Verbeeck en Martijn Holtkamp aan de slag gingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.