Nieuws Antwerpen Dunkin' Donuts komt ook naar Antwerpen

Dunkin' Donuts komt ook naar Antwerpen

Dunkin' Donuts komt ook naar Antwerpen

dunkinDunkin’ Donuts wil verscheidene vestigingen openen in België. Ook in Antwerpen vanzelfsprekend. De Amerikaanse keten zoekt franchisenemers die ertoe bereid zijn om eigen kapitaal te investeren in een restaurant.

Het mag verbazing wekken dat het zo lang duurde vooraleer Dunkin’ Donuts ook interesse betoonde voor de Belgische markt. De populaire Amerikaanse brand met zijn donuts, muffins, bagels en zijn koffies en zijn iceteas past ongetwijfeld perfect in het Belgische consumentenprofiel. Vanuit Canton in Massachussets worden nu plannen ontvouwd om 20 tot 25 filialen te openen op de lokale markt.

Dunkin’ Donuts is gegroeid uit het inititief van William Rosenberg die aanvankelijk donuts en koffies aanmaakte voor bedrijven en bouwwerven. Het succes was zo spectaculair dat hij in 1950 begon met een eigen restaurant. Hij kon in de loop van de jaren de expansie evenwel niet langer volgde en schakelde daarom steeds meer franchisers in.

Met vandaag meer dan 15.000 vestigingen die in totaal meer dan 1000 items aanbieden wil Dunkin’ Donuts in de komende weken de Belgische markten op. Uiteraard dan in eerste instantie de steden waar ook de buitenlandse toeristen bij voorkeur op zoek gaan naar vertrouwde merken. Concurrent Stabucks zal het geweten hebben.

Het Amemrikaanse bedrijf zoekt vandaag “franchisenemers die een reeds uitgebreide operationele ervaring hebben in de foodservice en die ertoe bereid zijn om te investeren in een eigen vestiging.”

Dunkin’ Donuts is eigendom van de Dunkin’ Brands Group en tekende in 2012 voor een omzet van zowat 56 miljard dollar.

“België is een enorme kans voor Dunkin’ Donuts” zegt Jeremy Vitaro, de vice-directeur internationale ontwikkelingen van het Amerikaanse concern. “We hebben het gevoel dat onze waarden – voedingsmiddelen en dranken van hoge kwaliteit snel geserveerd in een gezellige ruimte en tegen een uitstekende prijs – in de smaak zullen vallen bij consumenten in het hele land.”

Kandidaat-geïnteresseerden kunnen inschrijven op http/dunkinbrands.foce.com/internationalevents. Er kan ook contact opgenomen worden met John West, international development manager op 44/1732 844297

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.