Nieuws Antwerpen DUO for a JOB toont succesvolle werking aan minister Somers

DUO for a JOB toont succesvolle werking aan minister Somers

DUO for a JOB toont succesvolle werking aan minister Somers

In het kader van zijn Plan Samenleven bracht minister van Samenleven Bart Somers een bezoek aan DUO for a JOB in Antwerpen. De organisatie slaat de handen in elkaar met lokale besturen om werkzoekende jongeren met een migratieachtergrond in contact te brengen met 50-plussers. De afgelopen 8 jaar wist DUO for a JOB zo 1.245 jongeren naar een job toe te leiden. Een aanpak die Bart Somers verder wil stimuleren.

Het Antwerpse DUO for a JOB startte in 2012 als een innovatief project maar is intussen aanwezig in zeven steden. De afgelopen 8 jaar startte de organisatie meer dan 4.000 buddytrajecten op. Drie op de vier jongeren vond een job, opleiding of stage na het coachingstraject. In Antwerpen werden in samenwerking met de stad afgelopen jaar 159 jongeren begeleid.

“Door het contact met hun mentor verbreden jongeren hun netwerk, oefenen ze Nederlands, bouwen ze zelfvertrouwen op en vinden ze ook beter aansluiting bij bestaande diensten”, vertelt regiomanager Joris De Ceuster. “Jongeren met migratieroots vinden zo gemakkelijker een job, 50-plussers kunnen hun ervaring op een waardevolle manier inzetten, en het intensief persoonlijk contact tussen beiden versterkt de verbinding tussen diverse burgers in de maatschappij.”

DUO for a JOB wil ook de komende jaren blijven groeien. Minister Somers steunt het project en wil met het Plan Samenleven elk jaar 2.000 jongeren met een migratieachtergrond naar werk toeleiden.

“We hebben nog meer van deze lokale initiatieven nodig die sociale mobiliteit in de praktijk brengen. Met het Plan Samenleven geven we lokale besturen nog meer slagkracht om dit te realiseren. Vanuit Vlaanderen waren er vroeger 380 projecten, altijd goedbedoeld maar te vaak met weinig effect. In de toekomst focussen we ons op 24 robuuste projecten waarvan we weten dat ze werken. Dit project is daar een mooi voorbeeld van”, aldus Somers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.