Nieuws Antwerpen Durme-Natie verhuisd naar Ecostore

Durme-Natie verhuisd naar Ecostore

Durme-Natie verhuisd naar Ecostore

balduyckDe Durme-Natie is onlangs verhuisd van Klein Zuidland in de haven van Antwerpen naar de nieuwe Ecostore op de vroegere parking II van Opel. Ondertussen is bij het bedrijf met Nicky Ysschol ook een nieuwe gedelegeerd bestuurder aangetreden. Bij de Durme-Natie is het vandaag alle hens aan dek om de cacao-aanvoer binnen te halen.

Nicky Ysschol was destijds in 2006 de eerste bediende die door het management van de nieuw opgezette Durme-Natie aangetrokken werd. Hij nam de verantwoordelijkheden over van de vroegere gedelegeerd bestuurder. “Het is voor mij vandaag nog even uitkijken”, zegt Nicky Ysschol. “Dit neemt niet weg dat we hier vandaag op volle toeren draaien.”

De Durme-Natie werd opgezet door twee enthousiaste investeerders die het bedrijf inmiddels verlaten hebben. Ze zagen een marktopening in de vrachtbehandeling van grondstoffen zoals koffie, cacao, suiker en honing. Antwerpen is een van de draaischijven van de internationale koffiehandel. Verscheidene grote bedrijven hebben een vaste positie ingenomen in die markt. De Durme-Natie bracht haar flexibiliteit in om hier toch een eigen plaatsje te kunnen innemen. “Wanneer een klant belt om morgen een vrachtwagen koffiebonen te komen halen staan wij onmiddellijk klaar”, zegt Nicky Ysschol. “Dat is bij onze grotere concullega’s zeker niet evident. Je moet als klant een aantal diensten passeren vooraleer je er zeker kunt van zijn dat je vrachtwagen geladen wordt. Wij reageren uiterst snel en dat is meteen ook onze kracht.”

Met onderhand 6 miljoen euro aan vaste activa is de Durme-Natie ondertussen al lang zo klein niet meer. “We verwerken nu op jaarbasis zo’n 27.000 ton aan koffie en zelfs 40.000 ton aan cacao. Dat zijn effectief al indrukwekkend mooie cijfers.”

De Durme-Natie stelt nu zeven bedienden tewerk, 12 zelfstandige natiebazen, 4 arbeiders en in functie van de beladingen nog een aantal havenarbeiders en interims.

“Wij zorgen overigens niet enkel voor het laden en lossen van de vrachten. Wij doen net zo goed inspectie-opdrachten voor onze klanten. Wij wegen, nemen stalen, garanderen analyses en doen aan herzakking. Wij staan onze klanten ook bij bij eventuele schadevaststellingen en verzorgen de douaneformaliteiten. Of hoe we op die manier een totaalaanbod aan diensten aanbieden, het zogenaamde chain-management.”

In de nieuwe installaties aan de Ordamstraat en op Klein Zuidland beschikt de Durme-Natie vandaag over 100.000 vierkante meter aan magazijnen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.