Nieuws Antwerpen Duurzaam omgaan met energie: een verademing voor uw bedrijf

Duurzaam omgaan met energie: een verademing voor uw bedrijf

Duurzaam omgaan met energie: een verademing voor uw bedrijf

Meer dan ooit worden we geconfronteerd met de gevolgen van klimaatopwarming. Consumenten verwachten dat ondernemingen hun verantwoordelijkheid opnemen en energie-efficiënt te werk gaan. Draag daarom als ondernemer ook uw steentje bij. Ontdek in deze bijdrage twee concrete manieren om uw energieverbruik drastisch te verminderen terwijl de prijs op uw factuur ook verlaagt.

Maak komaf met nachtelijke energieverspillers  

 Wist u dat België ’s nachts één van de meest zichtbare landen is in heel Europa? Dat komt omdat Belgen de slechte gewoonte hebben om het licht te laten branden uit angst voor inbrekers.

De oplossing is nochtans simpel: “Laat het licht op verschillende momenten uitgaan met een tijdschakelaar,” getuigt ex-inbreker en veiligheidsdeskundige Evert Jansen. “Een inbreker die twee keer langs loopt, ziet dan het licht op verschillende plekken branden.”

Verder sluit ongeveer de helft van alle werknemers de computer niet af na de werkuren. Althans, dat was de bevinding van een studie uit 2009 over wereldwijd PC-gebruik. Dit is een ernstig probleem want een laptop die aanblijft, verbruikt elke nacht 700 tot 1.400 Watt.

Nochtans kan u dit doeltreffend aanpakken. Uit een recente studie van de Universiteit van Singapore blijkt dat werknemers hun pc’s vaker uitschakelen als ze via een automatische e-mail verwittigd worden.

LED there be LED

Het mag niet verbazen dat de verlichting in uw bedrijfsgebouw goed is voor een aanzienlijk deel van uw energiefactuur. Maar wilt u minder verbruiken, minder betalen en toch meer comfort? Dan kan u uw huidige verlichting vervangen door ledverlichting. Op technologisch vlak maakte LED grote sprongen voorwaarts waardoor ze tot tien keer minder energie verbruiken en toch evenveel of zelfs meer licht produceren.

Maar wat als u een bestaand gebouw heeft of aankoopt? Ook dan loont het de moeite om de bestaande verlichting te vervangen door ledverlichting. De eenvoudigste en voordeligste optie is relamping. Daarbij vervangt u de bestaande lampen door ledlampen, maar behoudt u de huidige armaturen. Bij relighting wordt het oude verlichtingssysteem, inclusief de armaturen, volledig vervangen. Handig weetje: sommige netbeheerders geven bedrijven subsidies voor relightingprojecten in oudere gebouwen.

Luminus helpt uw onderneming graag besparen met op maat gemaakte oplossingen. Bekijk onze voorstellen voor een energie-efficiënt beleid.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.