Nieuws Antwerpen DVV-Antwerp ten miles & marathon haalt 71.750 euro op voor goed doel

DVV-Antwerp ten miles & marathon haalt 71.750 euro op voor goed doel

DVV-Antwerp ten miles & marathon haalt 71.750 euro op voor goed doel

De DVV-verzekeringen Antwerp 10 Miles & Marathon stond in het teken van vier goede doelen. Vier ‘ambassadeurs’ , nl. de lopers Katrien Verbruggen, Ali Khan, Karen van der Linden en Sven Dekoster konden duizenden collega-deelnemers overtuigen om een kleine som te doneren bovenop het inschrijvingsgeld. Op die manier kon er 71.750 euro ingezameld worden voor SOS Kinderdorpen, Kom op Tegen Kanker, To Walk Again en Rode Kruis-Vlaanderen. Daarnaast zamelden heel wat bedrijven geld in voor nog tal van andere goede doelen.

De 10 Miles zelf was ook dit jaar veruit de populairste afstand, met 28.000 deelnemers.  De Italiaan Rachik klopte bij de mannen favoriet Nick Van Peborgh in een recordtijd van 47 minuten en 14 seconden. Oriëntatieloper Yannick Michiels werd derde.

Bij de vrouwen was het de Waaslandse Nina Lauwaert die met de eer ging strijken, in een tijd van 56 minuten en 2 seconden. Veerle Van Linden had gehoopt voor de vijfde keer op rij te kunnen winnen maar zij werd tweede, olympisch triatlete Katrien Verstuyft derde. Triatlete Sofie Goos, winnares in 2012, kwam als vierde vrouw over de meet.

De marathon kende met 2400 deelnemers een recordopkomst. De zege was voor de Oegandees David Cherop in 2 uur, 17 minuten en 12 seconden. Hij haalde het voor zijn landgenoot Vitalis Kwemoi en Willem Van Schuerbeeck, die vorig jaar voor België aan de start van de olympische marathon in Rio stond. Bij de vrouwen schreef Mieke Dupont de marathon op haar naam met een chrono van 2 uur, 54 minuten en 16 seconden. De burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever, liep voor het eerst in zijn leven een marathon en legde de 42,195 km af in 4 uur, 13 minuten en 25 seconden.

Ongeveer 80.000 toeschouwers kwamen de lopers aanmoedigen. Er was heel wat randanimatie en veel muziek: langs het parcours van de marathon stonden vijftien bands of dj’s, langs dat van de 10 Miles dertien.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.