Nieuws Antwerpen E.D. &A. bedient koffiezetapparaat met Linux

E.D. &A. bedient koffiezetapparaat met Linux

E.D. &A. bedient koffiezetapparaat met Linux

linuxE.D.&A. uit Kapellen ontwikkelt en produceert al meer dan 30 jaar custom-made elektronische besturingen en bedieningen voor machine- en apparatenbouwers. Omdat Linux vandaag ingebouwd zit in allerlei uiteenlopende applicaties, kiest E.D.&A. ervoor om ook elektronica met Linux op de markt te brengen. Op de beurs ESEF in Utrecht (11-14 maart e.k.) kunnen bezoekers op de stand van E.D.&A. zelf de op Linux gebaseerde besturing van de koffiemachine bedienen voor een gratis koffie.

De voordelen van het gebruik van Linux spreken voor zich, stelt marketing en sales assistant Ellen Brouwers. “Het is een algemeen aanvaard besturingsplatform dat standaard een waaier van mogelijkheden biedt die anders vele extra ontwikkelingsuren zouden vragen. Een op Linux gebaseerd systeem is goed configureerbaar. Er zijn tal van applicaties en bibliotheekfuncties om het systeem mee op te bouwen en uit te breiden.”

E.D.&A. ziet de toepassing voor deze systemen vooral in applicaties met uitgebreide grafische vereisten door de ondersteuning van grafische processors zoals o.a. het afspelen van geluid- en videofragmenten in de gebruikersinterface. Gegevensopslag op SD-kaarten, Flashdisk e.d. is eenvoudig te realiseren. Neem hierbij nog de uitgebreide communicatiemogelijkheden zoals bijvoorbeeld ethernet, USB en Bluetooth.

Met Linux biedt E.D.&A. besturingen met een krachtige bedieningsinterface met een moderne “look en feel” en een kortere time-to-market door de standaardmogelijkheden.

Op de vakbeurs ESEF installeert E.D.&A. op haar stand een koffiemachine die de gebruiker zelf zal kunnen bedienen via een op Linux gebaseerde controller. Aan de hand van dit praktijkvoorbeeld toont E.D.&A. de mogelijkheden van elektronische besturingen met Linux.

E.D.&A ontwikkelt, assembleert en test al sinds 1981 in Kapellen custom-made elektronische besturingen voor zowel industriële als consumententoepassingen, zoals industriële wasmachines, ventilatoren, melkkoeltanks, gashaarden, schuifdeuren, ovens, koffiemachines, enz.

E.D.&A. is destijds opgezet door Flor D’Handschotten en is in al die jaren uitgegroeid tot een flink gepositioneerde LMO. Het bedrijf is ondertussen overigens aan een nieuwbouw toe in Kalmthout. Bij E.D. &A. werken vandaag 45 mensen. In 2012 werd een omzet gerealiseerd van pakweg 7 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer