Nieuws Antwerpen E.D.&A. maakt touchscreens voor frituurovens

E.D.&A. maakt touchscreens voor frituurovens

E.D.&A. maakt touchscreens voor frituurovens

frietForget de vette frituren met walmende uitlaat. Elektronicaproducent E.D.&A. uit Kapellen ontwikkelde voor een Nederlandse constructeur van frituurovens een custom-made elektronische besturing met touchscreen. De nieuwe installaties doen het in dit opzicht niet langer met vet maar met stoom.

Of de frietjes even lekker smaken moet de consument allicht nog uitmaken. De Nederlandse constructeur gaat er evenwel voor want de nieuw te bouwen frituurovens bieden de uitbaters van frituren en snackbars heel wat faciliteiten. Een van de voordelen is bv. dat de installatie achter een glasplaat heel makkelijk te reinigen zal zijn.

“Uiteraard heeft de productie van frituurovens zonder vet alles te maken met de gezondheidsrage”, zegt Ellen Brouwers van E.D.&A. “Vette frieten zijn zeker niet bevorderlijk voor een goede cholesterol. Maar daar gaat het ons bij E.D.&A. uiteraard niet in eerste instantie om. Wij produceren custom-made elektronische besturingen voor zowel industriële als consumententoepassingen zoals industriële wasmachines, ventilatoren, melkkoeltanks, gashaarden, schuifdeuren, ovens, koffiemachines enz. Nu ook voor frituurovens dus.”

E.D.&A. is als firma gegroeid uit het initiatief van Flor D’Handschotter die inmiddels ook zoon Gert mee in de zaak betrokken heeft. De firma stelt zo’n 45 mensen tewerk en tekende verleden jaar voor een omzet van 7 miljoen euro.

“Wij hebben onlangs nog een automatische assemblagelijn geïnstalleerd”, zegt Ellen Brouwers. “Wij deden tot nog toe veelal de research om de eigenlijke bouw van de besturingen dan toe te vertrouwen aan derden. Omdat wij meer flexibliteit in onze activiteiten willen inbouwen hebben we er finaal voor gekozen om zelf te gaan produceren.”

De klanten van E.D.&A. bevinden zich voornamelijk in België, Nederland en Duitsland. Die voeren hun producten Europees en wereldwijd uit. Besturingen van E.D.&A gaan in dit opzicht de wereld rond.

E.D.&A. staat voor Electronic Design & Assembly.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.