E-deelfietsen van Donkey Republic en Poppy-deelwagens landen in Hoevenen en Stabroek

HOEVENEN - STABROEK - Sinds begin deze maand kan je in Stabroek ook de oranje elektrische deelfietsen van Donkey Republic gebruiken. Daarnaast zijn er vanaf 19 december ook Poppy-deelwagens beschikbaar in Hoevenen.

De feloranje elektrische deelfietsen van Donkey Republic en hun hubs vormen een netwerk van zo’n 1650 fietsen verspreid in 32 gemeenten. Er zijn momenteel in totaal vier hubs voor telkens zes à zeven fietsen van Donkey Republic.

In Stabroek worden ze geplaatst in de omgeving van de Park & Ride Laageind en aan het kruispunt ’s Hertogendijk/Hoge Weg. In Hoevenen kan je ze terugvinden bij Krekelberg en het Frans Oomsplein. In een latere fase wordt dit netwerk uitgebreid”, zegt verantwoordelijk schepen Sarah Demartelaere (N-VA).

 

 

In deelgemeente Hoevenen zijn er vanaf nu deelwagens van Poppy beschikbaar. Er worden in eerste instantie vier auto’s ter beschikking gesteld voor verplaatsingen zowel binnen als buiten de gemeente. De zone in Hoevenen laat gebruikers toe om een auto te nemen en naar nabijgelegen Poppyzones in Kapellen, Antwerpen, Mechelen, Brussel, Gent of de luchthavens te rijden. Daar kunnen ze de auto in een Poppyzone achterlaten zonder parkeerkosten te betalen. Ook brandstof, verzekering, onderhoud van de auto en belastingen zijn inbegrepen in de prijs”, aldus nog schepen Demartelaere.