Nieuws Antwerpen E313 bereikt tussen Antwerpen en Ranst al maximumcapaciteit

E313 bereikt tussen Antwerpen en Ranst al maximumcapaciteit

E313 bereikt tussen Antwerpen en Ranst al maximumcapaciteit

ANTWERPEN – Na de nieuwe versoepeling, vorige week, van de coronamaatregelen is het autoverkeer op de Vlaamse wegen van maandag 11 tot en met vrijdag 15 mei met 10% gestegen. Voor het vrachtverkeer gaat het om een stijging met 6%. In de zone Antwerpen-Ranst, op de E313, en in de zone De Pinte-Zwijnaarde, op de E17, bereikte het verkeersvolume intussen weer de maximumcapaciteit. De cijfers zijn gebaseerd op de continue verkeersmonitoring met meetlussen in het wegdek.

Sinds vorige week maandag zijn weer meer sociale contacten toegelaten en gingen de winkels weer open. Er staan vooralsnog nergens de gebruikelijke structurele files. De filedruk is door het toegenomen verkeer wel licht gestegen, maar ligt nog altijd 73% lager dan voor de coronacrisis. Sinds maandag 18 mei wordt opnieuw systematisch gebruik gemaakt van de vier spitsstroken op de snelwegen. Die bleven sinds midden maart systematisch dicht.

Ondanks de versoepelingen blijft het verkeersvolume op werkdagen historisch laag: 32.009.000 km, tegenover 51.758.000 km in de eerste twee weken van maart. Voor het vrachtverkeer op werkdagen was dat vorige week 10.662.000 km. Begin maart was dat 11.776.000 km – de daling van het vrachtverkeer was de voorbije weken veel minder groot dan bij het autoverkeer. De vier spitsstroken op de Vlaamse snelwegen bleven sinds midden maart systematisch dicht.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.