Nieuws Antwerpen E34 aan Waaslandhaven-Oost weekend dicht

E34 aan Waaslandhaven-Oost weekend dicht

E34 aan Waaslandhaven-Oost weekend dicht

Wie het komend weekend op de E34 in Zwijndrecht moet zijn, houdt best rekening met lokale hinder. De snelweg gaat er volledig dicht in Waaslandhaven-Oost voor de plaatsing van een nieuwe fietsbrug over de snelweg. Bouwheer Lantis raadt de weggebruikers aan aandachtig de verkeersberichten te volgen en om te rijden indien mogelijk.

Komend weekend van 8 tot 10 mei wordt de E34 in Waaslandhaven-Oost volledig afgesloten. De aannemer van de Oosterweelwerken Linkeroever & Zwijndrecht plaatst dan de nieuwe fietsbrug over de snelweg. De imposante stalen brug van meer dan 100 meter lang en 6 meter breed wordt in zijn geheel naar zijn plek op de snelweg gereden en vervolgens naar boven getild.

De plaatsing start zaterdagochtend 8 mei. Om 6 uur gaat de E34 in beide richtingen dicht. Uiterlijk maandag 10 mei om 5 uur, dus voor de maandagochtendspits, gaat de snelweg weer open. Lokale omleidingen worden voorzien maar de nabije werken aan het knooppunt Sint-Anna Linkeroever zorgen voor extra hinder.

Daarom raadt Lantis weggebruikers aan om tijdens het plaatsingsweekend de ruime omgeving te vermijden en zoveel mogelijk te kiezen voor een route via Kennedytunnel, E17 en R4 of via Liefkenshoektunnel. Kustverkeer kan ook omrijden via Brussel en de E40.

De opening van de nieuwe fietsbrug is voorzien voor begin 2022. Dan gaat ook de tijdelijke fietsbrug over de E34 uit dienst.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.