Nieuws Antwerpen Easyfairs is blij met beurzen als veilige marktplaats

Easyfairs is blij met beurzen als veilige marktplaats

Easyfairs is blij met beurzen als veilige marktplaats

Na het overlegcomité van vrijdag 3 december is Easyfairs, organisator van beurzen en uitbater van beurshallen, blij dat beurzen blijvend erkend worden als marktplaatsen die in alle veiligheid kunnen plaatsvinden. Naast Antwerp Expo is Easyfairs ook eigenaar van Flanders Expo in Gent, Nekkerhal-Brussels North in Mechelen en Namur Expo.

Beurzen vallen namelijk onder het handelsprotocol, net zoals winkels en shopping centra die ook open blijven. Dat is volgens Easyfairs volledig terecht, want beurzen zijn marktplaatsen waar handel gedreven wordt, met het enige verschil dat ze tijdelijk zijn. “Daarom vallen wij met beurzen al van bij het begin van de Corona pandemie onder het handelsprotocol”, klinkt het.

Verder is het zo dat beurzen, dankzij de registratie van bezoekers en andere maatregelen, heel wat meer controle hebben op de flow van de bezoekers en de te verwachten drukte zodat onmiddellijke bijsturing mogelijk is.

“Wij nemen de huidige situatie met betrekking tot COVID-19 zeer ernstig want de gezondheid en het welzijn van onze exposanten, bezoekers en medewerkers is onze hoogste prioriteit. Dat was reeds zo gedurende de volledige periode van de pandemie en dit is ook nog steeds en meer dan ooit het geval” zegt Dirk Van Roy, ceo van Easyfairs België. “In lijn met de laatste beslissingen van de regering van 26 november en 3 december, hebben wij bovenop de reeds voorziene veiligheidsmaatregelen, ook een aantal extra maatregelen voorzien.”

Easyfairs ziet nog steeds heel wat bezoekers en exposanten voor hun beurzen. “Onze exposanten en partners sloten hun beursdeelname bij ons af met eenzelfde of zelfs hogere tevredenheid dan op vorige edities. Bezoekers nemen ook meer de tijd om hun concrete behoeftes in te vullen. Dat resulteert soms misschien in iets minder, maar wel kwalitatievere bezoekers.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.