Nieuws Antwerpen ECC bouwt op constante groeilijnen

ECC bouwt op constante groeilijnen

ECC bouwt op constante groeilijnen

eccDe groep ECC overkoepelt vandaag verscheidene bedrijven die actief zijn op het vlak van bouwtechnische producten en materialen voor oa. waterdichting,, renovatie en burgerlijke bouwkunde. Het bedrijf uit Wilrijk is destijds gegroeid uit de activiteiten van Paul De Neef die zich gespecialiseerd had in verven en coatings. Vandaag is met Barbara en Michaël De Neef de derde generatie aangetreden. Ze kunnen nog rekenen op de steun van Dirk De Neef die de zaak van zijn vader verder uitgebouwd had.

In de snelle ontwikkelingen op de bouwmarkt heeft ECC een heel eigen niche gevonden. De onderneming spitste zich aanvankelijk toe op de ontwikkeling van oa. speciale kunstharsen. Die worden gebruikt voor de behandeling van problemen met waterdichting en in de productie van kunststofharsenvloeren bv. Bij ECC kunnen de klanten terecht voor acryl en polyurethaan, epoxylijmen, koolstoflamellen, herstelmortels en gietvloeren. Omdat al die producten in-house geproduceerd worden kan ECC snel interveniëren bij grote of onverwachte herstellingen. Het bedrijf werkt met zijn eigen researchteam onafgebroken op de verdere verbetering van zijn assortiment aan producten. Bestaande producten worden geoptimaliseerd naargelang de behoeftes van de markt .

Gedelegeerd bestuurder Barbara De Neef: “Een en ander leidde ertoe dat mijn vader de bouwfirma ETEC in de jaren 80 heeft opgericht. Met speciaal ontworpen producten werden stortplaatsen vloeistofdicht gemaakt. Het gaat hier om erg technische toepassingen van onze eigen producten die een afzet vonden in tal van nieuwe markten.”

De mannen van ETEC zijn dan ook aan de slag in bv. tankparken, opslagplaatsen , benzinestations, stortplaatsen, buffer- en veiligheidsbekkens en lekopvangbakken. Het komt erop aan milieutechnische vloeistofafdichtingen te garanderen.

Met Tradecc werdt in de jaren ’90 vanuit Wilrijk ook een tradingfirma opgezet die het ruime productenaanbod van de groep sterker op de markt moest zetten. De zelf geproduceerde en hoogwaardige producten zoals injectieharsen voor waterafdichting en koolstoflaminaten met bijhorende lijmen ter versteviging van constructies verkoopt Tradecc wereldwijd. Omgekeerd werd Tradecc ook de exclusieve verdeler van verscheidene grote ondernemingen die de kanalen van Tradecc graag gebruiken om hun eigen producten te laten verdelen. Het gaat dan om producten als geogrids, grastegels, asfaltwapening, drainagesystemen en erosiecontrolesystemen.

“Wij onderscheiden ons op de markt door onze flexibele aanpak en onze heel eigen specialistische kennis”, zegt Barbara De Neef nog. “Wij moeten het vooral van de goede service naar onze klanten toe hebben.”

De groep is ondertussen permanent op zoek “naar goede werkkrachten.” Zowel magazijniers, productie-arbeiders als ingenieurs. “Kijk eens”, zegt Barbara De Neef nog “we zijn als firma een rustige groeier. Wij hebben al die jaren een constante lijn aangehouden en zullen dat ongetwijfeld ook in de toekomst verder doen. Geen kwestie van exuberante cijfers dus maar continuïteit in onze bedrijfsvoering We willen het ook verder zo houden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.