Nieuws Antwerpen EcoBirdy lanceert eerste collectie borden vervaardigd uit afvalplastic

EcoBirdy lanceert eerste collectie borden vervaardigd uit afvalplastic

EcoBirdy lanceert eerste collectie borden vervaardigd uit afvalplastic

Duurzaam meubelontwerper en designlabel ecoBirdy brengt zijn eerste in Antwerpen ontworpen en geproduceerde collectie geüpcyclede, high-end borden op de markt. Met de lancering willen ze he potentieel van upcyling naar een hoger niveau tillen. Seppe Nobels, de eerste Belgische chef met een Groene Michelin-ster, ontwierp special voor ecoBirdy een menu dat bij hun nieuwe collectie Mabo-borden past.

Sinds de lancering van hun collectie kleurrijk (kinder)meubilair in 2018 hebben co-oprichters en eigenaars Vanessa Yuan en Joris Vanbriel met ecoBirdy een behoorlijke indruk nagelaten op de designwereld. Nu brengt het designlabel met hun nieuwe Mabo-bord, gemaakt van afgedankt plastic keukenafval, een totaal ander soort product op de markt. Elk bord heeft een uniek patroon dat een soort marmeren look uitstraalt.

“Alles wat we doen, vertrekt vanuit het herwaarderen van afval. We geloven dat we samen veranderingen moeten teweegbrengen. Daarom hebben we ook een B2B-service voor bedrijven die hun plastic afval willen opwaarderen”, vertelt Vanessa.

“Onze ambities gaan verder dan het maken van mooie designobjecten”, voegt Joris toe. “We ervaren het als een uitdaging om betekenisvolle en duurzame impact te realiseren en gaan op zoek naar technologieën om afval op een zo duurzame mogelijke manier te recycleren.”

Belgiës eerste groene sterrenchef Seppe Nobels, die zich recent terugtrok uit het Antwerpse Graanmarkt 13, ontwierp speciaal voor ecoBirdy een menu dat aansluit bij de waarden van het Mabo-bord. Nobels gebruikte hiervoor verse streekproducten uit de Ardennen en biologisch geteelde groenten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.