Nieuws Antwerpen Economiestudenten UAntwerpen doen bedrijven innoveren

Economiestudenten UAntwerpen doen bedrijven innoveren

Economiestudenten UAntwerpen doen bedrijven innoveren

ANTWERPEN – Om duurzame strategieën uit te denken voor de toekomst kunnen ceo’s voortaan de hulp inschakelen van Sustalab. Dit is een start-upinitiatief met laatstejaarsstudenten toegepaste economische wetenschappen en handelsingenieur, en jonge alumni van de Universiteit Antwerpen. Al verscheidene captains of industry, waaronder de ceo’s van Willemen Groep, Aertssen Groep en BNP Paribas Fortis, deden een beroep op Sustalab.

Via een zelf ontwikkelde methodiek dagen de studenten binnen Sustalab de raden van bestuur van bedrijven uit. “Ze gebruiken hiervoor hun expertise, strategisch denkvermogen en hun ongelimiteerde creativiteit”, duidt professor-ondernemer Hans Verboven, die de start-up oprichtte. Hij coacht de studenten van Sustalab en begeleidt de ceo-sessies.

Professor Hans Verboven ziet het ook als een leuke uitdaging voor de laatstejaarsstudenten. “Ze doen praktijkervaring op en bouwen aan hun netwerk. Op het einde van het jaar schrijven ze hun masterscriptie over hun projecten bij Sustalab.” Hiermee hanteert UAntwerpen een unieke aanpak voor haar economiestudenten.

Susta-community

Rond de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie van UAntwerpen ontwikkelt zich een hele community van bedrijven waarmee wordt samengewerkt voor het ontwikkelen van duurzame bedrijfsstrategieën. “Hierbij is het een enorme troef dat onze universiteit zich in het economisch hart van Vlaanderen bevindt”, weet decaan Koen Vandenbempt. “De meerwaarde is enorm, zowel voor de bedrijven als voor de studenten. Ook de Vlaamse duurzaamheidsstandaard Sustatool werd hier door Hans Verboven en zijn team ontwikkeld.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.