Nieuws Antwerpen Econopolis lanceert impactvol klimaatfonds

Econopolis lanceert impactvol klimaatfonds

Econopolis lanceert impactvol klimaatfonds

Financieel kennishuis Econopolis, met vestiging in Wilrijk, lanceert een nieuw thematisch beleggingsfonds dat zich toelegt op klimaatoplossingen. Econopolis Climate Fund is het eerste en enige beleggingsfonds dat zich in haar beleggingsbeleid helemaal toespitst op de meest impactvolle klimaatoplossingen, zoals beschreven in het boek Drawdown van Prof. Paul Hawken.

Sinds de oprichting heeft Econopolis altijd de ambitie gehad om het verschil te maken door op een andere manier aan financieel-economisch vermogensbeheer en adviesverlening te doen. In het verlengde daarvan lanceert Econopolis nu het Econopolis Climate Fund, een nieuw thematisch beleggingsfonds dat zich toelegt op klimaatoplossingen.

Econopolis Climate Fund zal beleggen in bedrijven die actief werken aan oplossingen, producten en diensten om de klimaatverandering tegen te gaan. Hiervoor haalt het inspiratie uit het boek ‘Drawdown’ van Prof. Paul Hawken, waarin de 100 meest impactvolle oplossingen worden voorgesteld om de klimaatopwarming tegen te gaan. De klimaatshock is ook één van de zes kernthema’s uit het boek Econoshock van Econopolis-oprichter Geert Noels.

Het beleggingsfonds zal beheerd worden door Gino Delaere (hoofdbeheerder) en Bernard Thant (co-beheerder), al meer dan 8 jaar een succesvolle tandem bij Econopolis. Particulieren kunnen in het fonds beleggen via Twain : de digitale vermogensbeheerder van Econopolis. Institutionele beleggers kunnen rechtstreeks beleggen in de daartoe-bestemde institutionele aandelenklassen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.