Nieuws Antwerpen Ecover bespaart op transport en CO2-uitstoot

Ecover bespaart op transport en CO2-uitstoot

Ecover bespaart op transport en CO2-uitstoot

ecoverHet gratis advies van Flanders Logistics bij een analyse van de logistieke processen garandeert ondernemingen gemiddeld een kostenbesparing van 8% en een CO2-reductie van 9%. 85 Vlaamse ondernemingen hebben de consulenten al in huis gehad. Ze waren onlangs ook bij Ecover in Malle waar ze het transportproces hertekenden.

Stijgende transportkosten leggen vandaag bij veel bedrijven een hypotheek op de rentabiliteit. Ook het milieu lijdt vaak onder het vervoer. Met het overheidsinitiatief binnen Flanders Logistics wil Vlaams minister van Mobililteit, Hilde Crevits daaraan iets verhelpen. Ze stuurt daartoe een aantal consulenten uit die de ondernemingen gratis advies geven om die kosten te verminderen en de CO2-uitstoot te milderen.

Bij elke case werkt de consulent vanuit de goederenstroom in kwestie en niet vanuit het vervoermiddel. Ondertussen zijn al 407 bedrijven bezocht waarbij 70 analyses uitgeschreven werden. De adviezen die gegeven werden gaan over samenwerking met andere ondernemingen, een betere rittenplanning, een bundeling van het transport, de uitbesteding van het vervoer, de herschikking van het magazijn of de omschakeling van wegvervoer naar spoor of binnenvaart. Indien enkel wegvervoer mogelijk is wordt gezocht naar mogelijkheden om leegtransporten of halve ladingen te vermijden.

Volgens Crevits gaat een op de drie bedrijven akkoord voor een verkennend gesprek met de consulenten. Na dat gesprek wordt er in zes op de tien gevallen ook effectief een project opgestart. Ondertussen zijn 85 projecten opgestart waarvan er 70 afgerond zijn. “We hebben in totaal al voor 6 miljoen euro aan kostenbesparingen gerealiseerd en een CO2-reductie van 2.595 ton.

Ecover

Hilde Crevits was onlangs op bezoek bij Ecover, een producent van ecologische was- en schoonmaakproducten. De consulenten van Flanders Logistics hebben er een nieuw transportplan uitgewerkt. Tot voor kort leverden de leveranciers in Malle elk hun producten apart bij Ecover af. Op advies van de consulenten worden de goederen binnen afzienbare tijd geleverd aan een centrale dienstverlener die de goederen naderhand bundelt en in volle vrachten levert aan Ecover. Op die manier kunnen er enkel volle vrachten geleverd worden in Malle en daalt dus ook het aantal “lege” kilometers.

Indien het plan van de consulenten nauwgezet opgevolgd wordt zal Ecover volgens de analyses een CO2-reductie van liefst 12% realiseren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citro├źn-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer