Nieuws Antwerpen Ecover maakt afwasmiddel van afval van bierbrouwer AB Inbev

Ecover maakt afwasmiddel van afval van bierbrouwer AB Inbev

Ecover maakt afwasmiddel van afval van bierbrouwer AB Inbev

MALLE – Ecover introduceert een afwasmiddel dat voor minstens een kwart bestaat uit restalcohol, afval dat na het brouwen van alcoholvrij bier overblijft. De producent van ecologische was- en reinigingsmiddelen uit Malle gaat daarvoor een samenwerking aan met bierbrouwer AB Inbev.

Too Good to Waste is het eerste afwasmiddel dat voor minstens een kwart bestaat uit een restproduct dat na het brouwen van alcoholvrij bier overblijft. “Onze samenwerking met Ecover is een belangrijke stap richting een duurzame hernieuwbare economie”, zegt Yleni De Neve, milieumanager voor AB InBev Europa. “Bier wordt gebrouwen met vier natuurlijke ingrediënten. Zorg dragen voor de natuur is een essentiële opdracht voor ons als brouwer. Toen de populariteit van alcoholvrije bieren nog beperkt was, was de restalcohol gewoon een afvalstroom die organisch werd afgebroken.”

“Ethanol en water afkomstig uit het bierbrouwproces gebruiken in afwasmiddel, is slechts het begin”, stelt Ecover. De komende vijf tot tien jaar ontwikkelt het bedrijf uit Malle naar eigen zeggen nog meer producten die deels bestaan uit restafval. Zo wordt er zelfs geëxperimenteerd met producten gemaakt op basis van CO2-afval.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.