Nieuws Antwerpen ECS leidde al 90.000 mensen op

ECS leidde al 90.000 mensen op

ECS leidde al 90.000 mensen op

ecsEuropean Control Services uit Schoten, een dochteronderneming van Tecnubel uit Dessel, ontstond in 1990 als een onderneming gespecialiseerd in klassieke veiligheid voor controles van stralingsbescherming. Door de constante groei en om te beantwoorden aan de vraag van diverse klanten, startte ECS in 2004 met zijn eerste opleidingscursus, “adembescherming”. In datzelfde jaar werden meerdere (vooral VCA) opleidingen georganiseerd en het opleidingscentrum behaalde haar eerste erkenning als opleidings- & examencentrum “VCA – Risicovolle Taken”.

Nu, 10 jaar later, worden er jaarlijks 9000 personen opgeleid, zijn er 8 vaste lesgevers in dienst en beschikt ECS over 2 opleidings- en examencentra, één in Schoten en één in Villers-le-Bouillet. Het is het enige opleidings-& examencentrum dat erkend is, zowel in het Nederlands als het Frans, voor zo’n groot pakket van de opleidingen “VCA – Risicovolle Taken”.

ECS stond o.a. in voor de opleiding “nucleaire veiligheidscultuur” voor alle aannemers van Electrabel die de nucleaire site van Doel moeten betreden. Het is erkend door meerdere organisaties voor het verkrijgen van subsidies bij het volgen van opleidingen. Op die manier kan er een deel van de opleidingskost worden terugbetaald indien van toepassing.

De volgende 10 jaar wil ECS zich voornamelijk focussen op het ontwikkelen van nieuwe opleidingen en een meer gerichte dienstverlening op het vlak van stralingsbescherming voor organisaties en bedrijven in zowel binnen- als buitenland.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.