Nieuws Antwerpen Edegem wordt sportieve gemeente

Edegem wordt sportieve gemeente

Edegem wordt sportieve gemeente

zwemmenEdegem wordt met de David Lloyd club een van de meest sportieve gemeentes van de brede regio. De Britten bouwen er een sport- en recreatiecomplex dat zowel tennisterreinen, zwembaden, relaxatieruimtes, fitnessruimtes als studio’s voor groepslessen, stoomcabines en sauna’s omvat. De club gaat dit voorjaar open. Het kan allicht al in de komende maand mei. Met in de onmiddellijke omgeving ook nog hockeyclubs en voetbalterreinen zal het er in de omgeving van de Boudewijnlaan in de komende jaren ongetwijfeld druk aan toe gaan.

Ter Elst was in de afgelopen jaren al een gerenommeerd evenementgebeuren. De combinatie van sport- en hotelinfrastructuur trok vele duizenden naar Edegem waar ze al die tijd hun favoriete sport konden combineren met een verblijf in een ruime infrastructuur. Omdat Ter Elst zich in de toekomst exclusief wil terugplooien op de congres- en evenementenmarkt bood zich voor de David Lloyd Group een opportuniteit aan.

De Britten nemen immers de hele sportaccomodatie over maar bouwen die uit naar een totaal nieuw concept. Omdat er naast het sportcomplex ook een binnenspeelzaal voor kinderen komt, een lounge voor volwassenen met businessclub en een café-bar moet de David Lloyd club een echte ontspanningsruimte worden voor het hele gezin. Er is zelfs kinderopvang voorzien voor de allerkleinsten. Coaches en individuele begeleiders zullen de clubleden gepersonaliseerde programma’s aanbieden.

De werkzaamheden zijn vandaag in volle gang. Het Pelikaan Bouwbedrijf uit Zaventem moet het complex in het voorjaar opleveren. Het Britse investeringsproject van 13 miljoen euro wordt overigens voor een stuk afgesteld op Ter Elst want beide ondernemingen gaan met elkaar samenwerken. David Lloyd heeft de sportieve ledenlijst van Ter Elst trouwens overgenomen.

De David Lloyd Group is destijds opgezet door David Lloyd, een Britse ex-tennisster en partner van Chris Evert. Het bedrijf wordt vandaag aangestuurd door de investeringsmaatschappij TDR Capital. In de komende maanden zullen verscheidene tientallen werknemers aangeworven worden. Er zouden zelfs 70 vacatures open worden gesteld. David Lloyd Belgium wordt geleid door Stephane Rutte. Bert Vandewaetere gaat de club in Edegem aansturen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.