Nieuws Antwerpen Edegemse Chelona rekruteert voor nieuw ziekenhuis in Koeweit

Edegemse Chelona rekruteert voor nieuw ziekenhuis in Koeweit

Edegemse Chelona rekruteert voor nieuw ziekenhuis in Koeweit

EDEGEM/LIER – Xanthippe Verbist van Chelona heeft zopas een groot contract met het Al Salam International Hospital in Koeweit ondertekend. Als exclusieve HR- en rekruteringspartner gaat het bedrijf met kantoren in Edegem en Lier in ons land een 200-tal personeelsleden werven voor een splinternieuw ziekenhuis in Koeweit.

In opdracht van het Al Salam International Hospital in Koeweit is selectiekantoor Chelona in België gestart met de werving van personeelsleden. Het gaat zowel om artsen en verpleegkundigen, als psychologen, logopedisten, kinesitherapeuten en apothekers.

“Ik ben er van overtuigd dat ik 75% van de verpleegkundigen in België meekrijg naar ginder en bij de artsen is dat nog meer. Ginder voorziet men 1 verpleegkundige per 2 patiënten op een kritieke dienst, 1 per 4 patiënten op een niet-kritieke dienst. Bij ons heeft 1 verpleegkundige al gauw de zorg voor 11 patiënten”, legt Xanthippe Verbist uit, die in 2017 haar eenmanszaak omvormde tot bvba Chelona.

Gegeerde arbeidskrachten

Xanthippe Verbist: “Ik hoop uiteraard op een drastische verbetering in de medische sector in ons land, maar dan zal er veel meer geïnvesteerd moeten worden in de gezondheidszorg. Op dit moment zijn onze hoog opgeleide mensen uit de medische en paramedische sector heel gegeerd in het Midden-Oosten. Maar als er in de gezondheidszorg hier bij ons niet snel iets gaat veranderen, dan spelen we dat imago kwijt.”

Begeleiding ter plaatse

Voor deze rekrutering runt een lokale collega in Dubai het volledige gebeuren voor het Midden-Oosten. Die verzorgt ook de contacten met andere ziekenhuizen in de regio. “De lokale Belgische collega woont ondertussen al 12 jaar in Dubai. Voor de nieuwe werkkrachten worden alle nodige contacten ter plaatse gelegd en nauwkeurig opgevolgd.”

De rekruteringsopdracht voor het Al Salam International Hospital heeft ondertussen al vervolg gekregen. Zo lopen er ondertussen verscheidene contractonderhandelingen met ziekenhuizen in onder meer Dubai en Abu Dhabi.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.