Nieuws Antwerpen Een nieuwe manier van compact en energiezuinig wonen

Een nieuwe manier van compact en energiezuinig wonen

Een nieuwe manier van compact en energiezuinig wonen

De trend naar kleiner en energiezuiniger wonen is al een hele tijd aan de gang. Woningbouwers spelen in op die trend door woningen en appartementen aan te passen aan die nieuwe vereisten.  

Een van die bedrijven is Russel Woods uit ’s Gravenwezel. Het bedrijf is gespecialiseerd in houten bijgebouwen, maar heeft nu een nieuwe marktniche ontdekt. Helemaal in de lijn van het ‘nieuwe wonen’ worden compacte woon- en werkunits in houtskeletbouw gemaakt. Onder de naam Tymber Buildings speelt het bedrijf uit ’s-Gravenwezel in op die nieuwe trend van kleiner en compacter wonen. De waaier van toepassingen is schier onbeperkt: van zorgwoningen over kantoorunits tot praktijkruimtes aan huis. 

Wooneenheden voor de meest diverse toepassingen

“Tymber Buildings staat voor compacte en flexibele woon- en werkmodules die in houtskeletbouw worden vervaardigd” zegt Robert Bekkers van Russell Woods. “De woon- en werkunits worden geïsoleerd zoals een klassieke woning en ze zijn bovendien volledig herbruikbaar. Mits enkele slimme toepassingen is het zelfs mogelijk om bijna energieonafhankelijk te wonen.” 

De constructies kunnen o.m. worden gebruikt als zorgwoning, als vakantiewoning of als gastenverblijf. Ze bieden ook een oplossing voor thuiswerkers die een eigen werkplek willen of voor artsen, tandartsen en andere vrije beroepen die een praktijkruimte zoeken. 

De productie is volledig Belgisch. Er is gekozen voor een strakke kubistische bouwstijl. Het ontwerp is van P8-Architecten. 

U kan zo’n module vandaag, zondag 28 januari, nog gaan bekijken op de parking van Rodenburg Tuincentrum, Brechtsebaan 591 in Schoten.   

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.