Nieuws Antwerpen Eén vierde van software op PC's is illegaal

Eén vierde van software op PC's is illegaal

Eén vierde van software op PC's is illegaal

softDe schrik om problemen te krijgen met de eigen IT is voor de meeste computergebruikers de belangrijkste reden om geen illegale software te gebruiken. Ze maken zich in het bijzonder zorgen over indringen door hackers en verlies van data.

Toch had in 2013 maar liefst 24% van de software, die op PC’s in Antwerpen was geïnstalleerd, niet de juiste licentie. Dat blijkt uit de BSA Global Software Survey. De resultaten van het onderzoek onderstrepen de behoefte aan effectieve software-beheertools, vooral in een zakelijke omgeving, heet het bij BSA.

Om de twee jaar voeren de consultants van IDC de BSA Global Software Survey uit voor BSA. Dit jaar werden computergebruikers in 34 landen ondervraagd, waaronder 22.000 consumenten en zakelijke gebruikers en meer dan 2.000 IT-managers.

Een greep uit de resultaten: de hoeveelheid geïnstalleerde, illegale PC-software in België bedroeg in 2013 24%. Dat is hetzelfde percentage als in 2011. De commerciële waarde van deze illegale software stemt overeen met ongeveer 172 miljoen euro. 64% van de computergebruikers maakt zich zorgen over ongeautoriseerde toegang door hackers en 59% over verlies van data.

IT-managers over de hele wereld vrezen dat illegale software schade aanricht. Toch zegt minder dan de helft van hen ervan overtuigd te zijn dat de sofware in hun bedrijf de juiste licenties heeft. Slechts 35% van de bedrijven wereldwijd hanteert een formeel beleid met betrekking tot het gebruik van illegale software.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.