Nieuws Antwerpen Een vrouw in een mannenwereld: makelaar Anne-Claire zoekt de match tussen bedrijfsgebouwen en ondernemingen

Een vrouw in een mannenwereld: makelaar Anne-Claire zoekt de match tussen bedrijfsgebouwen en ondernemingen

Een vrouw in een mannenwereld: makelaar Anne-Claire zoekt de match tussen bedrijfsgebouwen en ondernemingen

Anne-Claire van Rensch is twee jaar aan de slag als makelaar bij Anker 18 in de regio Noord- en Oost Antwerpen. Voor haar geen mooie villa’s of herenhuizen, geen appartementen of vakantiehuizen, neen, geef haar maar grote magazijnen en industriepanden voor bedrijven. Daarmee is ze een vrouw in een mannenwereld, maar dat vindt ze niet erg. “Ik voel me hier als een vis in het water”, glundert ze.

Als makelaar voor Anker 18 koppelt Anne-Claire magazijnen en industriepanden aan de zoekvraag van haar klanten en gaat ze elke dag op zoek naar nieuwe geschikte panden voor haar portefeuille. Een uitdaging vandaag de dag, waar de vraag naar geschikte kooppanden het aanbod overtreft. Wat maakt dat projecten als Schietveld te Kapellen met de realisatie van een 25-tal KMO-units mooi inspeelt op deze vraag. Ook het project in Merksem, dat weldra van start zal gaan, is eveneens een mooie invulling voor deze vraag. Een boeiende en uitdagende wereld maar ook een mannenwereld. Haar vrouwelijke concullega’s kan ze haast op één hand tellen.

Realistischer

Dat is toch een groot verschil met de collega makelaars op de particuliere markt waar je heel wat vrouwelijke makelaars hebt. “Maar die markt spreekt me niet echt aan”, vertelt Anne-Claire. “Bedrijven weten exact wat ze willen en zijn vaak ook realistischer in hun wensen. Geef mij dan maar die mannenwereld”, lacht ze.

Hoe het komt dat er in bedrijfsvastgoed zo weinig vrouwen aan de slag zijn, is gissen. Ook voor Anne-Claire. “Als sla je me dood. Misschien zijn magazijnen niet zo sexy als een mooi huis? Of word je als vrouw niet altijd even serieus genomen in de industriewereld? Ik denk dat het vooral een onbekend terrein is voor velen en onbekend is vaak onbemind.”

Technische bagage

Onterecht, want volgens Anne-Claire is het een geweldige job. “Je moet wel wat technische kennis hebben hetgeen niet meteen wordt verwacht van een vrouw, maar uiteindelijk moet je voor elke job je dossiers kennen.. Sowieso is het een wereld waar je wel je mannetje moet staan (letterlijk en figuurlijk) en ligt de uitdaging in het krijgen en met name behouden van een concurrentieel voordeel zonder al te veel elleboogwerk te moeten gebruiken. Ik ben zeker geen poppemie en voel ik me eigenlijk als een vis in het water tussen al die mannen.”

Anker18 adviseert bij verkoop- en verhuurtransacties van bedrijfsvastgoed, en neemt ook het beheer, schattingen en consultancy-opdrachten op zich.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.