Nieuws Antwerpen Eerste AHA!-awards bekronen innovatieve onderzoekers

Eerste AHA!-awards bekronen innovatieve onderzoekers

Eerste AHA!-awards bekronen innovatieve onderzoekers

ANTWERPEN – Antwerpen is dé kennisregio bij uitstek. Dat werd door UAntwerpen en Voka Antwerpen-Waasland in de verf gezet tijdens de eerste Antwerp Innovation Night. In het nieuwe provinciehuis gingen de eerste AHA!-awards naar vaccinatiespecialist Pierre Van Damme en Internet of Things-expert Steven Latré.

Het baanbrekende onderzoek aan de Universiteit Antwerpen en de hogescholen van de Antwerpse associatie (AP Hogeschool, Karel de Grote Hogeschool en Hogere Zeevaartschool), vindt steeds vaker en makkelijker zijn weg naar de markt. Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en UAntwerpen organiseerden samen voor de allereerste keer de Antwerp Innovation Night met de uitreiking van de AHA!-awards.

“Met deze awards willen we als grootste ondernemersorganisatie onze waardering uitdrukken voor het schitterende onderzoekswerk dat er in Antwerpen wordt geleverd. Het vormt de grondstof van toekomstig ondernemerschap”, zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka Antwerpen-Waasland.

Promosing-award

De ‘Promising’-award ging naar prof. Steven Latré (UAntwerpen). De jury: “Domeinen zoals artificiële intelligentie en Internet of Things hebben bruggenbouwers nodig. Vanuit innovatiehub The Beacon heeft de winnaar een grote invloed op mens, stad en maatschappij. Hij is dé innovatiepionier van de toekomst.”

“Ik ben bijzonder vereerd met deze erkenning”, reageert Latré. “Toen ik hier zes jaar geleden startte, viel het mij op hoe Antwerpen alle troeven in handen heeft om in het domein van AI en IoT een voortrekkersrol in cocreatie met bedrijven te spelen.”

Achieved-award

Prof. Pierre Van Damme (UAntwerpen) kreeg de onderscheiding in de categorie ‘Achieved’. “Van Damme heeft een uitzonderlijk palmares opgebouwd en is een autoriteit op het vlak van infectieziekten”, aldus de jury.

“Deze prijs is een bijzonder mooie erkenning voor mijn team en mezelf, voor de uitvoering van de studie met nieuwe poliovaccins, getest bij vrijwilligers in het containerdorp Poliopolis”, klinkt Van Damme dankbaar. “Antwerpen is een gedroomde regio om aan dergelijk innovatief onderzoek te doen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.