Nieuws Antwerpen Eerste circulaire bedrijventerrein van Vlaanderen krijgt vorm

Eerste circulaire bedrijventerrein van Vlaanderen krijgt vorm

Eerste circulaire bedrijventerrein van Vlaanderen krijgt vorm

ANTWERPEN –  De ‘brug naar de toekomst’ is geopend en dat betekent meteen het einde van de sanerings- en infrastructuurwerken van de eerste fase op Blue Gate Antwerp. Blue Gate krijgt zichtbaar vorm en moet zich ontpoppen tot het eerste circulaire bedrijventerrein van Vlaanderen, waar op termijn tot 3.000 mensen kunnen werken.

Op Blue Gate Antwerp wordt actief op zoek gegaan naar synergieën tussen verschillende bedrijven en dan wordt vooral gekeken naar productiebedrijven, kennis- en onderzoeksinstellingen en laboratoria die elkaar kunnen versterken.

14 van de in totaal 33 hectare van het terrein zijn momenteel al verkocht. Montea en Van Moer Logistics dekken het logistieke en distributievraagstuk op de site. Montea overweegt zelfs zijn Benelux-distributiecentrum op Blue Gate Antwerp te vestigen.

“Blue Gate Antwerp zal de nieuwe norm op vlak van efficiënt gebruik van de alsmaar schaarser wordende ruimte worden. Innovatieve logistieke gebouwen, een minimale impact op het milieu en maximalisatie van maatschappelijke waarden zoals aangename werkplekken, slimme distributie en het gebruik en hergebruik van zorgzaam materiaal zullen centraal staan”, zegt Jo De Wolf, ceo Montea.

CCCC

Op Blue Gate Antwerp wordt ook in sneltempo gewerkt aan de concrete invulling van het Circular Construction Consolidation Center. Dat concept wordt toegepast om de lasten van constructietransport op een stad te verminderen en de transportstromen te optimaliseren. Door het opzetten van dit center zullen de transportstromen van bouwmaterialen van en naar de stad Antwerpen zo gunstig mogelijk gemaakt worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.