Nieuws Antwerpen Eerste dropzones voor deelvoertuigen in Antwerpen

Eerste dropzones voor deelvoertuigen in Antwerpen

Eerste dropzones voor deelvoertuigen in Antwerpen

Stad Antwerpen is gestart met het markeren van de eerste dropzones voor deelvoertuigen zonder vaste stalplaats. De eerste dropzone (voor steps) bevindt zich op de Grote Markt en kan nu meteen al gebruikt worden. Binnenkort volgen er nog meer dropzones in het historische centrum en in de buurt van de stations Antwerpen-Centraal en Antwerpen-Berchem.

Het gebruik van deelvoertuigen zonder vaste stalplaats, zoals fietsen, scooters en steps, is de laatste jaren sterk gestegen. Om de openbare orde en veiligheid te kunnen vrijwaren en een wildgroei en overaanbod te kunnen beheersen, werd de exploitatie van deze deelsystemen gereglementeerd door stad Antwerpen. Het reglement voorziet dat de stad zones kan vastleggen waar het verboden is om deelvoertuigen te gebruiken (no go zones), achter te laten (no park zones) of zones waar het aangeraden is om deelvoertuigen te stallen (dropzones). Voor deelauto’s gelden aparte afspraken.

Op de Grote Markt werd de eerste dropzone voor steps gemarkeerd. Er volgen er binnenkort nog in het historische centrum en in de buurt van de stations Antwerpen-Centraal en Antwerpen-Berchem. Gebruikers worden aangemoedigd om in deze zones hun deelvoertuig te stallen.

Schepen voor Mobiliteit Koen Kennis: “Stad Antwerpen moedigt het gebruik van deelmobiliteit aan, maar we willen de wildgroei aan deelvoertuigen beperken. Het implementeren van vaste dropzones zal voor een netter en veiliger straatbeeld zorgen.”

Stad Antwerpen voorziet in verschillende soorten dropzones: voor gemengd gebruik (step, fiets en/of bromfiets) of per voertuigtype.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.