Nieuws Antwerpen Eerste Okay Compact in Antwerpen

Eerste Okay Compact in Antwerpen

Eerste Okay Compact in Antwerpen

colruytDe winkelketen Colruyt heeft zijn eerste Vlaamse buurtwinkel geopend in de Antwerpse Boudewijnstraat. Met het embleem Okay Compact wil Colruyt in navolging van Delhaize en Carrefour de formule van de kleine stadswinkel lanceren.

Delhaize en Carrefour zijn al veel langer vanuit de stadsrand teruggekeerd naar de stad. Hun formules blijken het overigens vrij goed te doen. Colruyt was al die tijd achterop gebleven maar gaat nu kennelijk dezelfde richting uit. Eerder werden al Compacts geopend in Luik en Elsene.

Het is echt wel de bedoeling om de stadswinkel helemaal te integreren in de buurt, heet het in Halle. De werknemers van de winkel zouden zich engageren in hun onmiddellijke omgeving en het buurtleven helemaal opvolgen. In een combinatie van de persoonlijke aanpak van het personeel en de impulsen die vanuit de klanten komen moet een heel eigen commerciële aanpak gecreëerd worden.

Een en ander wordt wél nog als een experiment bekeken. De formule Okay Compact is daarom overigens ondergebracht in een aparte vennootschap zodat de financiële rentabiliteit van de winkels exact berekend kan worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.